Friday, January 25, 2008

school

Masuk tahun nih dah 3 tahun abg sekolah di Tadika Nadi Ilmu or now known as Tiesya Kidz Centre.... Teacher kat situ very helpful.. dari imad tak pandai toilet train.. sampai la dah independent... dari naik tangga kena pegang.. sampai la dah ok w/pun kdg2 kena pegang jugak... dulu ada kakak sekolah sama ngan imad.. tapi this year kakak dah standard one...

mula2 tu ibu risau jugak kot2 la imad buat hal.. tapi imad gud boy.. imad steady jek... buat hal sendiri... teacher pun puji kata this year imad dah show a gud progress.. dulu imad suka hati jek nak buat keje ke tidak.. tapi this year.. imad join sekali habiskan keje.. even tho imad tak berapa reti...

teacher kata, imad shows a lot of improvement sejak sekolah disitu... compare dgn masa dia mula2 masuk... mmg ibu terhutang budi pada teacher2 kat situ yg sabar dgn kerenah abg aka imad....

bila tgk kesungguhan teacher... ibu rasa alhamdulilah.. ada jugak org yg concern dgn masalah imad...

now imad dah pandai melukis org lidi... dulu nak pegang pensil pun imad tak boleh... imad tak boleh nak grip... kalau ikut masa buat OT(Occupational therapy).. tgn kiri imad lagi kuat grip.. ta pi dah imad nak menulis guna tgn kanan.. so tak pe la.. slow2 kata teacher...

imad loves coloring so much.... tadi ibu balik keje... he shows me a red apple.. dia kta ibu.. abg kaler buah apple yg ibu suka... heheheheh...

No comments: