Friday, January 25, 2008

cuti2 thaipusam

semalam cuti thaipusam... ibu bwk syera, imad n hanis jln2 ke alpha angle... ayah tak dpt join.. kena keje... takpela....

seronok la dorang.. dah lama tak jalan2 di alpha angle... bila balik masing2 keletihan...

imad nih very2 'hantu' durian'.. ntah berapa ulas durian dia dah selamatkan.. tetiba diserang sakit perut sampai 3 kali melepas dlm seluar... apalagi naik angin la ibu... kena la rotan... sbb takmo ckp nak pegi toilet... kesian bibik nak kena bersihkan... later bila ibu nak urut kaki dia... ibu felt guilty sgt.. sbb rotan imad... kesian anak ibu.. dlm erti kata lain.. ibu terpk... ini salah satu simptom2 muscle dia tak ok ker??? haiii susah hati ibu...

maafkan ibu ye imad....

teringat satu insiden di langkawi masa october lepas... we saw one family (expat) yg ada anak pakai automatic wheelchair.. imad tgk ajek.. ibu pun biarkan la.. later dia dtg kat ibu n ayah...dan kata..'ibu, anti abg ecar.. ibu eli abg mcm tu ek ibu... nanti kaki abg enat.. abg leh naik tuh'... aduhhhh terus menitik airmata ibu.. ibu tgk airmata ayah pun bergenang...ayah kata... 'dia tau ke dia sakit?? entahla ayah.... ibu pun tak terkata apa.. speechless.... dah tertunai permintaan imad nak naik aeroplane... dah dua kali ke langkawi.. n the best thing is.. dia ingat w/pun dia tgk cuma dari gambar saje (1st trip masa dia 2 yrs) sbb kami stay di hotel yg sama....

No comments: