Thursday, February 14, 2008

There is a story about this picture







jeng2... ini wajah noti imad... setelah dia mengerjakan sebtg lipstick favourite ibu......

citenya...balik kpg waktu chinese new year... kami balik without ayah.. ayah bizi... soooo ayah kena la tinggal kat KL... waktu tu ibu tido... imad pulak lepak dlm bilik ngan opah... tak pernah2 la dia usik beg mekap ibu... tetiba.. opah kata...'ta... hang mai tgk anak bujang hang nih'.... bila ibu masuk... masya allah... dah lunyai sebtg lipstick ibu... bukan patah dah.. tapi habis ditenyeh kat keta2 kecik dia tuh.. konon2 dia kaler kot... mmg tak dpt nak diselamatkan lagi... lepas tuh... siap dia pkai mascara kat bulu mata sib baik tak water proof, celak ibu patah, lip liner patah, lip brush dia pi celup dlm mascara... sib baik lipstick favourite ibu lagi satu dpt diselamatkan... opah gelak sampai tak keluar suara... dia pulak mula2 takut... but then bila tgk ibu pun gelak, opah gelak, wan gelak... dia pun gelak... hiii sabo jek la anak ibu nih...

this is the second incident melibatkan lipstick... previously dulu masa ibu pegnenkan hanis.. ibu tido jugak... dia main2 kat ruang tamu... ibu pun tido kat ruang tamu.. tunggu ayah balik n waktu tu dah siap berkemas nak balik kpg... kakak main dlm bilik.... beg mekap ibu atas meja makan... tup2 ibu terjaga... nampak secalit lipstick di mulut imad... siap dia linekan mascara water proof ibu kat kening dia.. haiiiii sudahnya dia lukis2 meja mkn (kaca) ngan lipstick.. ibu bersihkan meja jek.. tapi imad.. ibu biar.. nak bagi ayah tgk... bila ayah balik.. terkejut beruk ayah... sudahnya anak beranak menjerit2 dlm bilik air sbb ayah susah nak ilangkan mascara water proof tu kat kening imad.. hahahahaha... ibu biarkan jek... ingatkan dia dah tak usik2 lagi.... tapi waktu tu takde la gambar...

ibu letak jugak gambar b4 bertolak ke kpg... kemain posing lagi imad... n gambo keta2 dia yg ibu dah sumbat dlm dustbin... mmg tak dpt diselamatkan...

Sunday, February 3, 2008

appointment

appointment with optometrist okay... so far tak payah tukar spec... okla tuh... tgk imad pun gave a good response pada setiap sessi.... cuma sekarang nih kena rajin buat patching.... it will helps a lot kata dr. tuh....

ok lahhh wait my the next post.... what a lazy mazy day today.......