Wednesday, January 14, 2009

anak ooo anak

hmmm having a doter where soon will be turn to anak dara... will have macam2 kerenah....

yesterday my conversation with kakak while waiting for ayah....see below....

kakak: ibu... ainin kan.. (her bes fren) dah pakai singlet mcm anak dara...(she had her pendidikan jasmani)...
ibu : oh yee.. mcm mana singlet mcm anak dara tuh???
kakak: ala... dia kan cam lengkok2 sket lepas tu ada mcm ribbon ker ala mcm kakak manda punya tuh....
ibu :... hmmm takpe la... kakak punya pun cantik jugakk...
kakak:... hmmm ibu... ainin kann tetek dia kan cam dah besarr... sbb bila dia pakai singlet tu kann.. nampak mcm ada lengkuk... mcm tembam mcm tuhh...
ibu : hahhhhh!!!! what???? (dlm hati)... kakak tgk tetek dia ker???
kakak : tak la ibu.. kakak nampak.. mmg boleh nampak ibu....
ibu:.. apa la kakak nih tgk org pulak...
kakak:... dgn nada concern....ibuuu... tetek kakak takde pun ... tak mcm ainin pun... tak tembam pun... kakak nih takde tetek eh ibu???
ibu:... wakakakakakaka... tak tau nak ckp apa dah... adehhh anak ooiiii baru nak masuk 8 thn... dah concern about figure... pengsan!!!!!!

the conversation ends with a big laugh from me.... sabo jek la.... camno la nanti anak bujang den tu pulak... dah la ari tuh ada insiden cam gini jugak la lebey kurang... see below...

imad baru bgn tido.... n terus ke living hall (biasala nak tgk kartun)....

imad:... ibu!.. ibu! ibu!.. dgn nada cemas n kuat...(sore imad mmg kuat.. kalau bercakap mmg takleh kontrol volume)...
ibu: (terkocoh2)...hhaa kenapa???
imad:.. nih haaa bird abang nih dia keras...
ibu:... wakakakakaka dah tergelak tergolek2 dah....

1 comment:

Kay said...

muahahahah...mmg aa kak eta...
sure gelak sakan tergolek dog nye ngan kids ni... kalau idak... takde la kids say the darnest thing.

anak kay kecik lg..
tp experience ngan anak2 buah pon dh buat ketawa tak hingat bila diaorg tanya soklan2 yg pd kita kelako tp pd diaorg tak.
mcm Asmaa' first time tgk eish punya tuuuttt...
"makcik.. ape tuh???"
dia heran sbb dia tak pernah tgk.. adik2 dia time tu semua pmpuan.. hikhikhik..siap ckp lg nape eish punya mcm tu..dia tak... muahahaha