Friday, January 23, 2009

BUKU YANG MERUNTUN JIWA RAGA

Last year i’ve read one book... Kembara Atiq Wazif SATU ANUGERAH BY HASAN SUYUT…..

Hmmmmm buku ini memang amat amat meruntun jiwa saya sebagai ibu…. Actually buku nih mengisahkan Encik Hasan Suyut nih membesarkan anak istimewanya….Atiq Wazif

Bygkan… first time me baca buku nih dari kul 12 mlm sampai kul 4 pagi.. sambil air mata meleleh2… menderu2… tak terkata… masa tu suami dan anak2 dah zzzzzz dibuai mimpi…

Ada one part yg sampai me menangis tersedu2 teramat la sangat… please read below,

‘Dalam perjalanan ke lapangan terbang….
"ril... aku nak beritahu kau’... kata-kataku terhenti disitu. Suaraku tersekat...
Air mataku mencurah, sebak tak terhingga.
Siril sahabatku terkejut..
"Anak aku…….wazif.... anak aku cacat ril........’

me masa baca nih… tak tau la nak kata menangis tu mcm mana… mcmkan disayat2 hati tuh…


oooo mmg saya amatttt emosi.. malah mmg dilabel emotional pun saya nih….

Teringat masa first time Dr. call n mention about imad…. me terus ke toilet n menangis semahunya (masa tu kat opis)… while my gud fren winda try to pujuk me… n terus me kata…’win… dr kata imad confirm DMD’….. tapi winda nih mmg pandai phsyco…. Dia kata…’takpe … ko antara orang-orang yg terpilih…. ALLAH tahu kau boleh laluinya… kau kuat semangat, kau tabah....
tapi........berat mata memandang... berat lagi bahu memikul....

INSYA ALLAH imad... ayah n ibu will do the very best for you...

For Atiq Wazif you are lucky to have such wonderful parents…. Yang berusaha bersungguh-sungguh untuk kebaikan anak mereka… and your stories make me realize I’ve done nothing much for Imad… n until now… I’m still trying to get ayah to read this book… so that he can also realize that he had not done much for Imad… n so that we can together understand, trying our best for you my son…..

N last nite me sempat lagi buka buku tu .. n everytime me baca… confirm me akan nangis....

YA ALLAH YA TUHANKU.. KAU TABAHKANLAH HATI HAMBA MU INI, KUATKAN LAH SEMANGAT KU DALAM MENGHARUNGI UJIAN DARI MU YA ALLAH……

……………………………….

2 comments:

Kay said...

Salam,
Hello...emo emo jgn sebut aa..
sy pon emo gak.. ni tgh emo la nih!
muahahaha..

Hasan said...

Sdri,

Memang betul, Sdri antara orang yang terpilih. Sdri istimewa sebab itu diberi tanggungjawab yang 'extra'.

email me any my wife at mywazif@gmail.com. We will exchange more encouraging stories.

Wassalam
Hasan Suyut
Author: Satu Anugerah