Monday, January 19, 2009

Dragon dance or Lion Dance????

last saturday, as usual every month buat marketing kat giant... (now no K4 or tesco... jrg pegi punnn)...
tup2 ada pulak lion dance.... si hanis dah melompat terus atas ayah.. n hug ayah very2 tight... si kakak dah ke depan tgk lion tuhhh n si imad dah meraung2 sbb takde sape yang nak selamatkan dia... hehehehe.. i was like nak gelak tergolek2 pun ada... kesian pun ada... hehehehehe lawak2...

masa tu we all dah headed to counter dah... yg si lion tuh dah merayau2 di dlm giant la pulak.. mula2 tuh kat entrance tu aje... n i hug imad suh dia tutup telinga n i tutupkan mata dia... sib baik la... buat cenggitu... buatnya mata dia terbukak.. mau pengsan rasanya dia.... sbb si lion tu betul2 belakang i sambil dok kuis2 tudung i... n another lion (ada two okayyyy) was kacau2 the cashier yg kat counter i tuh... dah elok lion tu beredar...i pun buka la mata imad... he was like .. huhhh nasib baik.... n yet dia nampak pulak lion tu naik atas... soo i was like ... 'okay abg... lion dah takde'... n he said... 'amak... lion tu naik atash...nanti ia tuun bawah balikk'... hehehehe betapa takutnya dia... n utk tidak menakutkan dia lagi... i asked ayah to bring all of them to the car... biar la.. takpe.. ibu boleh handle with all the grocs......

sampai parking... dari jauh i nampak imad was hugging tight together with hanis... apa taknya... ayah menakut2kan dia...n si kakak was happily laughing at both of them... ayah kata... 'huh.. hanis nih nampak jek garang... tp penakut... sib baik tak patah leher ayah dia paut'.... hehehehe n yes hanis nih garang oooooo.............

terlupa pulak nak snap gambo while imad was crying like mad!!!

No comments: