Friday, February 27, 2009

IMAD

Last nite we had dinner kat food court setiawangsa yg kat depan sekolah kebangsaaan setiawangsa tuh….

We tried the steamboat and grill buffet kat atas tuh… Adults RM15.90 and children 13.90…… okey la.. menepati la citarasa saya…. Kami solat maghrib kat surau food court tuh… amatlah menyedihkan… surau lawa.. tapi tak terjaga… toilet pun a bit kotor….

We took the steamboat, grill (ada daging blackpepper, ayam bp, sotong udang.. mcm2 lagi laa)… n ada gak nasi goring n mee hoon goring….. ada cendol (for me I like the cendol very much… 3 round okay) and also watermelon…..

Anak2 pun suka… jadi bila anak2 suka.. mak bapak lagiii la suka coz leh makan ngan amannya... hahahaha...

I took imad twice ke toilet... toilet kat bwh.. so we had to take the stairs… mmg nampak kepayahannya dah…..he needs to force himself very hard while climbing the stairs… bila turun tu okey la sikit… n when I hold his hand.. rasa cam.. kecikkknya tgn anak aku nih….kesian pulak tgk dia… tapi itulah semangat dia tuh kuat… eventho dia mengeluh la jugak… ckp ‘ibu… abg dah tak kuat…. Kawan abg selalu potong abg’… me ckp kat dia…’takpe… abg buat slowly okay’……terus dia tak merungut dah… n happily he climbed the stairs with hanis…. Sedihhnyaaa rasa hati tgk keadaan dia cenggitu…

On the second time dia nak gi toilet…me ckp kat dia..’ala… abg nih.. tadi kan baru gi toilet’… dia jawab, ‘abg makan tembikai byk2… kan byk air… tu sbb abg nak gi toilet’… huhuhuhu… tak tercapai dek akal fikiran saya dgn jawapan dia tuh…

abang… abang… kadang2 dia nih unpredictable….hehehehehe..

Thursday, February 26, 2009

apa-apa aje laaaa

Last nite sambil2 dok tgk imad buat homework... he said this…

Imad: ibu.. elut abg dah emukkk…
Ibu:... mana ada perut gemuk... perut buncit laaa
Imad: ibu… ma (mana) osyen yg apu tat elut tuh ibu…
Ibu: losyen apa??? Nak buat apa?? Abg sakit perut kerr???
Imad: ala… osyen yg ibu eli kat edai tuh… abg ukan akit elut… abg nak apu kat elut abg… elut abg dah emuk.. abg tak uka emuk… abg nak ulus (kurus)…..

Ibu:… wakakakakaka…

haiii anak anak… ingat kan kakak jek beauty conscious… si abg pun sama… nampak gayanya ibu kena slim down betul2 nih… tak leh memain… kang ada jek dia pangge… ‘ibu gemuk ayam’……

notakaki:… kalau korang paham… maknanya korang terer n boleh berinteraksi ngan dia… hehehehehe…

just before nak tido… imad wanted to go toilet… okey la .. while I’m at the kitchen dok basuh botol susu hanis…. Suddenly terdengar dia pangge.. ibu…. Ibu…. Ibu…

aiseh… kenapa la pulak…. Bila pi tgk rupanya… separuh badan dia dah termasuk dlm toilet bowl… wakakakakakakaka sblm help him out… me ketawa terguling2… wakakakakakka… itu la nak tunjuk terer konon.. takmo pakai (apa ke bende tu dipangge ek???) ala.. yg ala2 penutup toilet bowl tuh… apa ntah… bontot tu dah ler kecik… dah salah adjustment terus termasuk… hihihihihihi…dia pun ikut sama tergelak… kahkahkah…kakak yg dah tido pun terus terbangun n gelak…. Hanis pun ikut sama….

what a nite……


below gambo adik n kakak with their new telekung… thanks to rima.. they like it soooo much…..


Monday, February 23, 2009

MACAM MACAM ADAAAAA

Last week is a hectic week... not because of work.. but because of macam macam ada.....

Friends issues that makes me feel sick, can’t sleep, can’t concentrate and do my work.... even can’t concentrate to my family routine.... ( tuuuu diaaaa)

Hehehehe but finally its end... we had a conversation which boleh kata confront, brainwash... hahahhahaha...hopefully the person (i dun wan to mention he or she) realize and awake from the dreams..... life goes on and people do make mistake and bukan tiada jalan pulang.... Insya allah...... lagipun ALLAH itu maha pengampun lagi MAHA mengasihani...... apa yang perlu taubat dan mohon petunjuk dariNYA...

M not a really good person... but if i make mistake... slowly I will pull out myself.. and determine...lucky i do have friends yang walaupun muda but tak malu untuk memberikan nasihat dan teguran... dear friends, you know who you are.. thanks a lot to be with me!!!!

Soon after the brainwash session.. i do feel release!!!! At least I’ve done my part and as a friend, I’ve done my responsibility (dlm berkawan pun mesti ada responsibilities tau!!!)

On Friday nite, ayah fetch me from work with all my darlings.... off we went to KLCC to buy kakak’s new school bag... she insist to have GIRLS school bag....and because of her well done in the exams... ayah had promised her that... while we were in KLCC, received call from Wan that they are on the way to KL... to come and visit their cucus..... hehehehe..

We had our dinner at The Manhattan Fish Market... kakak enjoyed her fish and chips.... while me and ayah had our Seafood platter.. (byk ooo.. tak terhabis dek kami berdua)... for imad.. ayah had to tapau colonel burger from KFC... while hanis.. menyibuk either at Kakak’s F&C or our’s.... hehehe...while waiting for our food... imad terpandang meja sebelah which sat by 4 chinese... n loudly he said... ‚ibu... ooo ibu ajak kita makan kat kedai cina ehhhh... ibu kata tak sedap, tak elok... tapi ibu makan kat kedai cina’... aduhaiiii anak.. sib baik la dia ckp ala2... version dia... if loud n clear.. mau pengsan ibu kat situh....

Balik rumah... wan and opah dah sampai... nasib baik ayah dah buat spring cleaning.. hehehhe.. thank you ayah... i love you

Wan and opah was here coz they are soooo excited to see our new (new kerrr??? Second hand lerrr) house.... alhamdulilah.. at last that pakcik dah sign the S&P....now waiting for the process and the loans.... and surprised!!!!! Wan gave me some huge RM to top up for the renovation.... tak tau nak kata apa... nak menangis pun ada.. dikala2 dah besar panjang, dah berlaki and beranak pinak... saya masih lagi diberi uang oleh ayahanda... to tell u the truth... until now me still receiving duit raya from ayahanda.. not just me.. but even hubby or the whole family....saya sangat sangat sayang ayahanda dan dan ibunda saya... tanpa mereka siapalah saya dan saya tak dpt membayangkan hidup saya tanpa mereka....

Wan is just a pesara polis.. but rezeki dia selalu murah... now eventho dah pencen... dia mengusahakan kebun sawit... yg boleh dikatakan pendapatan sampingan dia semasa bekerja dulu..... saya pernah merasakan hidup berkebun tau... tell me apa saje... susun pelepah, tabur baja taik ayam, kutip buah sawit... Cuma ptg buah, ptg daun and bawak kubota jek saya tak pernah... even mak saya pun dah pandai bwk kubota tu tau.. eventho dia tak pandai bwk keta... hehehehehe

So just now before balik, wan and opah had another round to see the house again...even wan pesan kat ayah... ‚kalau nak cat atau nak buat apa2 nanti.. ayah turun tolong... (adussss terharunyaaaaa)’.....

Oklah enuf2 la kot... hehehehe.

Wednesday, February 18, 2009

DEMAM

Huhuhu... saya demam, flu and coughing but cough not so bad.... lately selalu rasa sejuk2 waktu malam.... kadang2 sampai menggigil.... kesian saya kann....

Yesterday after ayah fetch me from work... terus gi amik kakak kat sekolah n terus gi klinik (hehehe walaupun saya demam, tapi saya nih amatla malas nak gi klinik... mkn ubat yg sedia ada aje).... mmg dr. Kata saya demam... n of course flu tu yg menyebabkan saya amattt sakit kepala.... so dpt la mc utk 18/2....

Balik dari klinik, terus ke rumah mil.... disebabkan saya off dari solat... maka saya mengambil alih utk duduk di dapur... yelah dah mil masak yg lelain takkan nak goreng ayam pun saya nak biar dia buat kannn... hehehehe m trying to be menantu solehah okeyyyy..

Tgh2 syok goreng ayam... tetiba minyak tu meletup dan terus kena ke telapak tgn saya... woooo boleh tahan gak pedihnya... maka saya terus ke paip air, n after that saya tuang kicap... hehehehe tak leh pk dah msa nih... sakit okeyyy... sambil panggil ayah....

Mil syak ada something wrong.. terus dia bersama ayah ke dapur.... hehehehe malu la pulak saya.... dah tua2 pun tak reti2 lagi....dia tuangkan saya minyak kayu kapur... mmg pedihhhh... n ayah terus bawa saya ke klinik tadi... hehehehe, assistant dr. Tu pun heran tgk saya dtg balik... bila saya kata saya kena minyak panas... terus dia bagi saya masuk dulu...emergency la katakan.... dr pun terus attend kat saya... mmg merah telapak tgn saya... especially yg dekat ibu jari.... dr sapu losyen yg amat sejuk... nyaman la sket... dr. Suh dtg kat kaunter jek sambung mc... but m not thinking to continue my mc... kesian kat proposal exec saya nanti.. dahla nak balik jakarta... kang tak lena tido, tak senang duduk plak dia kat sana....

sekali sekala sakit nih best pulak... ayah the very concern... masa makan ... of course saya kena makan pakai sudu... ayah kopekkan udang, ayam... hehehehe... n later back to our home sweet home... ayah la yg buat semua2.... even basuh baju sekolah anak2... basuh tangan okeyyy... at 10:30 p.m. hehehehehe....the rest of the baju... ayah himpun2 dlm bakul n nak bwk gi dobi tomorrow... aahhh lega kepala saya ngan segala housework.........hehehehe...........

i love you ayah!!!!!

So dun worry rima... i will be in the office on Thursday okeyyy.....

Monday, February 16, 2009

MIX FEELING

Sometimes I’m wondering…camana la nanti kehidupan imad… how he will cope, how he will go thru with all these…

N sometimes I cant help to put the blame on me… pity ayah to have a wife that carry the gene (as told by doctor).. iffff.. I know.. I would not marry to anyone… I don’t want to destroy their dreams, to put them in a difficult situation…to put them in hard times with me….. if and if….

And also my children future… especially for kakak and hanis… how they will go thru with all these… will they understand??? Can they accept that their sibling is having difficulties…. At the moment.. kakak sometimes understand…but sometimes she is just a normal kid that have a jealousy feeling in her….

How I wish I can turn back the time… hmmmmmmmmm

Luckily I still have my parents with me… to go thru the sweet and hard time with me… bak kata ayah.. masa mula2 dpt tau penyakit imad…’eta… inilah qada’ dan qadar ALLAH… ini semua kuasa ALLAH, kita usaha mana yang mampu, jangan diambil pusing sangat kata2 doktor.. doctor tu manusia sama macam kita’….

And I still have my husband with me, yang susah senang bersama, eventho he at the first stage seems to be a bit denial and ignorance, and also my family in laws….

But still I can’t help myself to become emotional and cengeng when it comes to imad’s … no matter what, no matter where and no matter when….

N it always came to my mind… kalau la umur kami tak panjang… siapa la yg boleh/nak jaga imad….. n that is why.. I pray sooo hard… supaya kami dikurniakan kesihatan yang baik dan dipermudahkan segala urusan dan perjalanan hidup kami …amin….

Abang…If you happen to read this… ibu sayang abang… kalau ibu marah2 bukan bermakna ibu tak sayang… tapi ibu nak abang belajar dan berdikari… kami semua sayang abang…

PG2G and Weekend

Tak tau nak tulis apa sebenarnya… but just wanted to share with you all….

Last Saturday I attended the PG2G (parents get together) ayah tak ikut.. ayah demam.. sooo he was at home with hanis… kakak ada KO-KO….. mcm biasa principal brief on the kindy, time table, snack n bla2….. n end up with the report session… this report was produce based on the children activities past 6 weeks….

Actually the session is between the class teacher and the parents.. tapi bila my turn.. principal yg took over from the class teacher… she explained here n there… she explained that imad’s is making a good progress but still dia takmo sebut abc n 123.. kona la camana n nyanyikan la mcm mana pun…. But if suruh dia tunjuk … elok jek dia buat… haii entahlahh… n the principal said… ‘he looks quite weak this year… he even can’t climb the stairs on his own dah…. Kena ada support.. then only he can climb’… masa principal nih ckp… mata I dah berair dah.. elok jek dia habis… terus menderu2 air mata mengalir…. Tak tau nak ckp apa… n she felt so guilty towards me…. Dia kata…’do I make u cry’… don’t be sad… u have us…. adoiiii lagiii la makcik sedeyy….makcik mmg dah tak kisah.. ada parents2 lain ka, apa ka,… luckily imad is not with me… dia kat bawah with his friends…. Adoilaaa… tak tau kenapa me sedey sgt… mmg sejak dua menjak nih fikiran runsing ngan attitude imad… his behaviour skang amat2 la mencabar… ayah yg amatla sabar ngan dia pun dah nak jadi tipis kesabarannya….
After dah pueh nangis I turun.. n get imad some snack before balik umah…

Kat umah pulak while I’m doing all the house works… imad telah menumpahkan satu jug air laici (his fav) atas meja… buku jawi kakak basah n luckily I sempat selamatkan buku cek ayah… adoila imad… dia pandai pulak amik kain lap….
Malam tu dia request nak tido umah nenek.. kena la bagi jugak.. dia tu kalau tak dikutkan… lagi la dahsyat tantrum dia… kadang2 his cousin yg almost 1 year tuh dia tarik rambut, dia pukul… adik dia toksah ckp la kan.. luckily adik melawan so takde la dia bully sgt..... adoilaa...kot org paham takpe... takut org tak paham… (tapi me punish jugak dia… Cuma tu la tak memberi kesan)….

Yang kelakarnya.. ada la semut2 berkeliaran… n menghurung makanan (rumah saya mmg byk semut.. walaupun ditingkat 4)…dia nampak n told me…’ibu.. ibu… nih semut nih.. byk… ini mesti semut kat umah nenek… dia naik bukit datang umah kita)... hehehehe.. me dengar senyum jek… semut siap naik bukit tuh…

Hari ahad pulak, ayah bawak dia gi solat isyak kat surau.. n balik muka ayah dah bertukar.. imad buang air besar dlm seluar…. Huhuhu… ayah kata nasib baik dia duduk kat tangga… adoilaa… tak tau nak kata apa… dah ckp byk kali kat dia… jangan ditahan2.. tu yg bila dah tak tahan, main belasah aje… dia nih tak suka buang air besar selain dari rumah… camana????

After dah clean dia sume… me suap dia makan n he said to me…’ibu.. abg sorry… bukan abg bagi tumpah air laici tuh… abg nak tutup air tuh.. peh tu dia tumpah…(in his language la kann..)… lagi sekali air mata ku bergenang….

YA ALLAH... aku mohon kepadamu... kau tingkatkan la kesabaran kami, kau berikanlah kami kekuatan, ketabahan yang tiada batasan dan sempadan... dalam mengharungi hidup ini.... aminnnn...

Tuesday, February 10, 2009

ZOO NEGARA, GENTING HIGHLANDS AND..... WHAT???? DONG DONG CENG AGAIN!!!!! HAI YAAA....

Saturday……..
Spt biasa rutin mingguan… washing, sweeping, moping, ironing… DAY!!! I always try to finish all the baju sekolahs, shirts ayah and my baju kerja ironing by today… so that I can have a good rest on Sunday… so tak leh delay2 hokeyyy….

Oh ya… we had dinner kat SPLENDID kat K4 wangsa maju… hmmmm rasanya ini yg pertama dan terakhir kot… sbb dah la tak menepati citarasa… regenya pun.. hmmm buat ayah regret sgt2… hehehehehe….

HEHEHE (INI GARA LAWANTAN KE ZOO LA NIH!!)

AT GENTING

MASJID AS-SOBIRIN AU5
Sunday….
Me, kay n ely planned to visit ZOO with our families… hehehehe… ely is the first one arrived at the zoo… followed by me n kay…. Nahhh.. tiga family berjalan2 di dalam zoo…

ify (ely’s doter) masih lagi mencari mood pagi tuh… khalish (kay’s son) boleh tahan…my children.. seperti biasa… ada jek kerenahnya….

The trip (should I call trip… bolehlaaa hehehehe)… was fun… walaupun anak2 ada sikit meragam.. hehehehehe… khalish paling terer la… biasa la nama pun boy…. Mesti la tunjuk perangai boy kan khalish….

Balik tu kami singgah solat kat masjid favourite di AU5… tak tau kenapa mmg sukeerrrr solat kat masjid nih… boleh la tgk gambo masjid nih kat atas.. after that gi lunch n terus balik utk tido… hehehehe.. sgt penat and sgt panas okeyyy….

Mlm tu, while I’m performing my maghrib prayers.. hanis dok sorang2 kat depan… selalu dia ikut solat.. tapi kali nih takmo pulak... rupa2nya dia ada keje... tgk ler gambo kat atas tuh... hehehehehehe...

Lastly enjoy our photo ‘mari kita pergi ke zoo, bergembira di situ…’ hehehehe…….


MONDAY
About 12:30 kami lunch kat Leha Kelfood…. Penuhkan tank minyak segala.. n zoom kami ke genting highlands… layan jek la kannn… dah ayah nak bawak… hehehehe…

Sampai kat atas…. Parking takde la pulakkk.. ayah kena tunggu….. kami pulak dah jalan2 luaskan pandangan.. hehehehe...

Kami main indoor saja.. sbb ibu kata...’time is limited’… hehehehe…. pandaikan ibu… tgh2 kami menikmati segala mala permainan disitu.. tiba2 terdengar… ‘dong2 ceng.. dong2 ceng’… maka mengelabah biawaklah si imad…. Hehehehe tapi nasib baik la kami berada dia atas.. n dong2 ceng itu dibawah.. maka boleh la dia berlagak sikit.. hehehehehe… apa nak buat.. jodoh imad ngan dong2 ceng tu kuat… kemana jek pegi mesti jumpa… hehehehe….

Kami pulang jam 6.30 petang… had dinner n sleep… esok sekolah.. ibu pun kena kije... hehehehe

Thursday, February 5, 2009

NEW SPECS NEW LOOK


This is the new look of him..... yg kelakarnya... while he's trying his new specs... ayah dok tease dia kata 'alaaa tak hensem la abang..'.. terus member menangis tergolek2 kata...'abg encem... abg encem...'... hehehehehe..

so what say u... is he handsome?????

Tuesday, February 3, 2009

Selamatkan Adik Nabila

baca utusan ruangan mega hari isnin 2/2/2009.... berkenaan dengan Adik Nabila... tersayat2 hati ni bila baca kisah Adik Nabila... betapa parents dia begitu tabah dan sabar dengan dugaan ALLAH.... dikala2 adik nabila nak jalani operation jantung...ayahnya pulak diberhentikan kerja atas alasan yang tidak kukuh....bukan calang2 orang yg boleh melalui dugaan ALLAH ini... mana nak membesarkan kanak2 down syndrome... berpenyakit jantung kongenital kompleks pulak....

Setiap insan ada keistimewaannya... begitu jugak adik Nabila... bila baca mengenai adik Nabila... teringat kat imad... imad pun istimewa.... dalam tak tau menulis, membaca, mengira... tapi imad amat terer dengan brand2 kereta.... apa saja berkenaan kereta dia tau..... kalau kita pandang kereta mcm tu saja...dia pandang sampai ke sport rim, tayar, ekzos.... siap ngan sayap2 keta tu dia pandang....

Doa ibu.. agar imad jadi insan yg berjaya di dunia dan akhirat... utk semua anak2 ibu, ibu doakan begitu....

dan kisah adik Nabila... yang lagi buat ibu sayu... yang menolong adik Nabila.. bukan orang melayu kita.. tapi bangsa lain... dan lain jugak fahaman politiknya....

Untuk adik Nabila... semoga berjaya melalui pembedahan jantung... dan semoga adik Nabila cepat sembuh, sabar dan tabah.... aminnn......

Frust/Keciwa/Punah Harapan

remember about my posting the lucky of 2009......

i think the 1.1.2009 is not that lucky to us..... the owner of the house is some sort reluctant / cant set his mind on the house.... ari tuh beriya2 la tanya 'awak boleh bayar 20% before end of january... bila kita sanggup and bayar deposit..... dah siap draft S&P... tup2 mcm tarik tali pulakkk.....

haiiyaaaa ini mcm olang pun ada ka.... nak kata kaki corn... that pakcik dah 73 yrs old... pendengaran pun dah tak ok... bila bercakap ngan dia kena jerit2... masa susah kita tolong... siap minta lagi deposit lebih... tak pe... dah dijanjikan rumah tu utk kita... kita pun bagi... tapi nasib baik sume yg main bagi tuh ada documentation and signed by both parties.... adeehhhhh punah harapan... kuciwa.. frust...

ingat kot dapatlah menyelesakan anak2 ditahun 2009 nih... ingat kot dpt la imad n kakak main beskal dia halaman rumah.... habis punah impian.... tak pe la nak buat camana dah takde rezeki... bak kata ayah... 'tak pe la bu... bukan rezeki kita... kita dah usaha, bukan kita tak mampu... tapi orang yg main2kan kita'....

agaknya pakcik tu tak tau kot apa hukumnya orang yg mungkir janji.... kuciwa2 jugak..... pengajaran mesti diberi.....he had to pay double for what i had spent.... tak kira... mana ngan mainan perasaan lagi... kesian kakak... dah berangan2 nak pergi sekolah agama naik beskal... coz rumah itu amatla dekat ngan sekolah dia... ayah pun dah berangan2.. nak berbuka n bertarawih di masjid yg amatla sekangkang kera ngan rumah itew... n ibu... sgtlahh bersyukurrr pada masa tu sebab dpt memberi keselesaan pada anak2 especially imad....

ikutkan.... apa la yang ada pada rumah tuh... tapi disbbkan lokasi, keadaan rumah tu (single storey) dan dekat ngan sedare mare (walaupun ipar duai).... ibu bersyukur sbb rasanya dah boleh beri yg terbaik utk imad setakat ini....

takpe la imad... adala rezeki ibu nanti utk imad.... mmg sedih... n marah... sampai ayah pun tak terkata apa tgk cara ibu meluahkan perasaan tadi... yelah.. bila ayah call n ckp aje... mmg ilang terus mood ibu nak kerja...

wahai hati... bersabar laaa... dan tabahla dikau dengan dugaan dan ujian ini......

DONG DONG CENG HOLIDAYS AND PD TRIP









ini photo hanis and aqil..... angah called them 'baby hitam putih'... hehehehe

CNY kami zoom ke kpg… best jumpa sume org… sume balik .. alang balik, ucu pun balik…

Kami balik on Friday nite… kul 12 mlm kuar umah… sampai kat slim river.. jam la pulak… masuk jalan dalam.. clear seclear2nya… sampai umah opah kul 2.30…

The next day petang tuh alang balik perlis with his family…. tapi sempat la makan lunch… sedapp ooo opah masak… imad pun suker…

Sunday kami balik KL balik n opah with angah, uda n ucu balik taiping… nak visit tok nek….

Kami lak terus ke puchong…ada jemputan makan2… n balik umah kul 11 mlm…. Otw there ayah singgah solat.. while ayah solat… ibu jaga anak2… tetiba imad kata..’abang tak uka perdana… abg suka alphard ngan bm aje’… amboiiiii ….ibu terus kata.. ‘kalau abg tak suka.. jgn naik keta ibu… gi naik moto ngan ayah’… terus abg kata…’tak tak tak… abg ukerrr’… boley????

Remember me cite pasal lion dance kat giant tuh... n kalau Korang nak tau… on Tuesday 2nd CNY tuh.. we all gi makan2 kat food court JJ at AU2… dah elokkk dah hanis n imad duduk with us, penuh ngan sopan santun n penuh semangat nak makan… tetiba imad dengar… DONG DONG CENG 4X…. terus pucat muka dia… terus jadi tak tentu arah.. yg hanis dah tarik tangan me yg tgh nak suap mee kat dia… tup2 terus tertumpah.. yg si imad apalagi dah tentu2 gi kat ayah…. Dan kami pun makan dgn tidak amannya… haiyaaa…. Manyak kacau la ini lion dance…. Kesian imad…hehehehehehe

PD TRIP

Cuti hari wilayah kami ke pd plak… ke tiara beach resort… actually ada family gathering belah ayah…. All the atuks, neneks, uncles, aunties, cousins turun …..mmg havoc giler… n best… we rent 8 2 bedrooms apartments n 2 studio.. tapi still tak sume gak yg turun.. rasanya kalau semua mau runtuh tiara tuh… hehehehehe..

We check in at 12… mkn2 dulu sbb nenek bwk nasi lemak, nasi impit, kuah kacang, sambal bilis, sambal sotong, rendang daging, telur goring n byk lagi….

Kakak seperti biasa tak sabar nak terjun pool… tapi sementara menantikan kunci bilik… three of them main sand castle dulu…. Bila dah check in aje… kakak dah hilang with her cousins….mentara imad n hanis kena la tunggu ibu n ayah…

Imad nih penakut air… selalunya dia akan main ditepian or gigi air aje… eventho dia ada complete suit n google… bergaya kena ada….hehehe

Ayah seperti biasa… dah jumpa kaum kerabat dia… dia terlufer laaa akan anak2nya…siap main polo air ngan hebatnya...hehehehe… hanis was with me all the time.. sbb cik kak nih takmo kat org lain… dia Cuma confident ngan ibu dia aje.. padahal ibu dia pun tak tau swimming… bergaya jek lebey… hehehehe.. tapi kira me lagi ok la dari imad…hehehehehe…

Tgh imad relax n main2 air… tetiba ……..DONG DONG CENG… DONG DONG CENG… adehhhh kat tiara pun ada kerrr???? Me yg tgh kat dlm kolam tu dah cuak…aisehhh… harus ku selamatkan imad nih, kang ada pulak yg terjun kolam…… tapi me carrying hanis so me minta tolong my sil.. since anak dia hubby dia yg dukung…. K.long pun dukung la imad ke tgh kolam konon2 kat situ lion tak leh pegi… mmg dasat lion dance kat tiara nih.. habis slide2 tu sume dia naik… siap buat lagak2 minum air la… ada 7 ekor semuanya… yg imad dalam2 takut air tuh.. my sil leh convince him to berendam lama2 kat situ… hehehehehe… pecah rekod imad… n thank you DONG DONG CENG………HEHEHEHE…

After that episode… kitaorg selalu kata kat imad.. if u noti or tak behave nanti lion or dragon tu datang lagi… hehehehe.. n he will sit still n behave….. (tak baik kannn???)

That’s our story at TIARA…. Next cuti thaipusam tak tau la nak kemana pulak……………

Kat atas tuh nih ada la gambo2 family gathering kat TIARA BEACH RESORT

N yg B&W… gambo org2 yg keletihan tak hengat semasa di PD (kakak n hanis tu ada la excuse sbb main tak hengat.. yg sorang lagi tuh.. menonggeng jek lebey)…..