Tuesday, February 3, 2009

DONG DONG CENG HOLIDAYS AND PD TRIP









ini photo hanis and aqil..... angah called them 'baby hitam putih'... hehehehe

CNY kami zoom ke kpg… best jumpa sume org… sume balik .. alang balik, ucu pun balik…

Kami balik on Friday nite… kul 12 mlm kuar umah… sampai kat slim river.. jam la pulak… masuk jalan dalam.. clear seclear2nya… sampai umah opah kul 2.30…

The next day petang tuh alang balik perlis with his family…. tapi sempat la makan lunch… sedapp ooo opah masak… imad pun suker…

Sunday kami balik KL balik n opah with angah, uda n ucu balik taiping… nak visit tok nek….

Kami lak terus ke puchong…ada jemputan makan2… n balik umah kul 11 mlm…. Otw there ayah singgah solat.. while ayah solat… ibu jaga anak2… tetiba imad kata..’abang tak uka perdana… abg suka alphard ngan bm aje’… amboiiiii ….ibu terus kata.. ‘kalau abg tak suka.. jgn naik keta ibu… gi naik moto ngan ayah’… terus abg kata…’tak tak tak… abg ukerrr’… boley????

Remember me cite pasal lion dance kat giant tuh... n kalau Korang nak tau… on Tuesday 2nd CNY tuh.. we all gi makan2 kat food court JJ at AU2… dah elokkk dah hanis n imad duduk with us, penuh ngan sopan santun n penuh semangat nak makan… tetiba imad dengar… DONG DONG CENG 4X…. terus pucat muka dia… terus jadi tak tentu arah.. yg hanis dah tarik tangan me yg tgh nak suap mee kat dia… tup2 terus tertumpah.. yg si imad apalagi dah tentu2 gi kat ayah…. Dan kami pun makan dgn tidak amannya… haiyaaa…. Manyak kacau la ini lion dance…. Kesian imad…hehehehehehe

PD TRIP

Cuti hari wilayah kami ke pd plak… ke tiara beach resort… actually ada family gathering belah ayah…. All the atuks, neneks, uncles, aunties, cousins turun …..mmg havoc giler… n best… we rent 8 2 bedrooms apartments n 2 studio.. tapi still tak sume gak yg turun.. rasanya kalau semua mau runtuh tiara tuh… hehehehehe..

We check in at 12… mkn2 dulu sbb nenek bwk nasi lemak, nasi impit, kuah kacang, sambal bilis, sambal sotong, rendang daging, telur goring n byk lagi….

Kakak seperti biasa tak sabar nak terjun pool… tapi sementara menantikan kunci bilik… three of them main sand castle dulu…. Bila dah check in aje… kakak dah hilang with her cousins….mentara imad n hanis kena la tunggu ibu n ayah…

Imad nih penakut air… selalunya dia akan main ditepian or gigi air aje… eventho dia ada complete suit n google… bergaya kena ada….hehehe

Ayah seperti biasa… dah jumpa kaum kerabat dia… dia terlufer laaa akan anak2nya…siap main polo air ngan hebatnya...hehehehe… hanis was with me all the time.. sbb cik kak nih takmo kat org lain… dia Cuma confident ngan ibu dia aje.. padahal ibu dia pun tak tau swimming… bergaya jek lebey… hehehehe.. tapi kira me lagi ok la dari imad…hehehehehe…

Tgh imad relax n main2 air… tetiba ……..DONG DONG CENG… DONG DONG CENG… adehhhh kat tiara pun ada kerrr???? Me yg tgh kat dlm kolam tu dah cuak…aisehhh… harus ku selamatkan imad nih, kang ada pulak yg terjun kolam…… tapi me carrying hanis so me minta tolong my sil.. since anak dia hubby dia yg dukung…. K.long pun dukung la imad ke tgh kolam konon2 kat situ lion tak leh pegi… mmg dasat lion dance kat tiara nih.. habis slide2 tu sume dia naik… siap buat lagak2 minum air la… ada 7 ekor semuanya… yg imad dalam2 takut air tuh.. my sil leh convince him to berendam lama2 kat situ… hehehehehe… pecah rekod imad… n thank you DONG DONG CENG………HEHEHEHE…

After that episode… kitaorg selalu kata kat imad.. if u noti or tak behave nanti lion or dragon tu datang lagi… hehehehe.. n he will sit still n behave….. (tak baik kannn???)

That’s our story at TIARA…. Next cuti thaipusam tak tau la nak kemana pulak……………

Kat atas tuh nih ada la gambo2 family gathering kat TIARA BEACH RESORT

N yg B&W… gambo org2 yg keletihan tak hengat semasa di PD (kakak n hanis tu ada la excuse sbb main tak hengat.. yg sorang lagi tuh.. menonggeng jek lebey)…..

2 comments:

Kay said...
This comment has been removed by the author.
Kay said...

Aksi Imad tido mcm le letih bebeno