Tuesday, February 3, 2009

Frust/Keciwa/Punah Harapan

remember about my posting the lucky of 2009......

i think the 1.1.2009 is not that lucky to us..... the owner of the house is some sort reluctant / cant set his mind on the house.... ari tuh beriya2 la tanya 'awak boleh bayar 20% before end of january... bila kita sanggup and bayar deposit..... dah siap draft S&P... tup2 mcm tarik tali pulakkk.....

haiiyaaaa ini mcm olang pun ada ka.... nak kata kaki corn... that pakcik dah 73 yrs old... pendengaran pun dah tak ok... bila bercakap ngan dia kena jerit2... masa susah kita tolong... siap minta lagi deposit lebih... tak pe... dah dijanjikan rumah tu utk kita... kita pun bagi... tapi nasib baik sume yg main bagi tuh ada documentation and signed by both parties.... adeehhhhh punah harapan... kuciwa.. frust...

ingat kot dapatlah menyelesakan anak2 ditahun 2009 nih... ingat kot dpt la imad n kakak main beskal dia halaman rumah.... habis punah impian.... tak pe la nak buat camana dah takde rezeki... bak kata ayah... 'tak pe la bu... bukan rezeki kita... kita dah usaha, bukan kita tak mampu... tapi orang yg main2kan kita'....

agaknya pakcik tu tak tau kot apa hukumnya orang yg mungkir janji.... kuciwa2 jugak..... pengajaran mesti diberi.....he had to pay double for what i had spent.... tak kira... mana ngan mainan perasaan lagi... kesian kakak... dah berangan2 nak pergi sekolah agama naik beskal... coz rumah itu amatla dekat ngan sekolah dia... ayah pun dah berangan2.. nak berbuka n bertarawih di masjid yg amatla sekangkang kera ngan rumah itew... n ibu... sgtlahh bersyukurrr pada masa tu sebab dpt memberi keselesaan pada anak2 especially imad....

ikutkan.... apa la yang ada pada rumah tuh... tapi disbbkan lokasi, keadaan rumah tu (single storey) dan dekat ngan sedare mare (walaupun ipar duai).... ibu bersyukur sbb rasanya dah boleh beri yg terbaik utk imad setakat ini....

takpe la imad... adala rezeki ibu nanti utk imad.... mmg sedih... n marah... sampai ayah pun tak terkata apa tgk cara ibu meluahkan perasaan tadi... yelah.. bila ayah call n ckp aje... mmg ilang terus mood ibu nak kerja...

wahai hati... bersabar laaa... dan tabahla dikau dengan dugaan dan ujian ini......

No comments: