Friday, February 27, 2009

IMAD

Last nite we had dinner kat food court setiawangsa yg kat depan sekolah kebangsaaan setiawangsa tuh….

We tried the steamboat and grill buffet kat atas tuh… Adults RM15.90 and children 13.90…… okey la.. menepati la citarasa saya…. Kami solat maghrib kat surau food court tuh… amatlah menyedihkan… surau lawa.. tapi tak terjaga… toilet pun a bit kotor….

We took the steamboat, grill (ada daging blackpepper, ayam bp, sotong udang.. mcm2 lagi laa)… n ada gak nasi goring n mee hoon goring….. ada cendol (for me I like the cendol very much… 3 round okay) and also watermelon…..

Anak2 pun suka… jadi bila anak2 suka.. mak bapak lagiii la suka coz leh makan ngan amannya... hahahaha...

I took imad twice ke toilet... toilet kat bwh.. so we had to take the stairs… mmg nampak kepayahannya dah…..he needs to force himself very hard while climbing the stairs… bila turun tu okey la sikit… n when I hold his hand.. rasa cam.. kecikkknya tgn anak aku nih….kesian pulak tgk dia… tapi itulah semangat dia tuh kuat… eventho dia mengeluh la jugak… ckp ‘ibu… abg dah tak kuat…. Kawan abg selalu potong abg’… me ckp kat dia…’takpe… abg buat slowly okay’……terus dia tak merungut dah… n happily he climbed the stairs with hanis…. Sedihhnyaaa rasa hati tgk keadaan dia cenggitu…

On the second time dia nak gi toilet…me ckp kat dia..’ala… abg nih.. tadi kan baru gi toilet’… dia jawab, ‘abg makan tembikai byk2… kan byk air… tu sbb abg nak gi toilet’… huhuhuhu… tak tercapai dek akal fikiran saya dgn jawapan dia tuh…

abang… abang… kadang2 dia nih unpredictable….hehehehehe..

No comments: