Monday, February 23, 2009

MACAM MACAM ADAAAAA

Last week is a hectic week... not because of work.. but because of macam macam ada.....

Friends issues that makes me feel sick, can’t sleep, can’t concentrate and do my work.... even can’t concentrate to my family routine.... ( tuuuu diaaaa)

Hehehehe but finally its end... we had a conversation which boleh kata confront, brainwash... hahahhahaha...hopefully the person (i dun wan to mention he or she) realize and awake from the dreams..... life goes on and people do make mistake and bukan tiada jalan pulang.... Insya allah...... lagipun ALLAH itu maha pengampun lagi MAHA mengasihani...... apa yang perlu taubat dan mohon petunjuk dariNYA...

M not a really good person... but if i make mistake... slowly I will pull out myself.. and determine...lucky i do have friends yang walaupun muda but tak malu untuk memberikan nasihat dan teguran... dear friends, you know who you are.. thanks a lot to be with me!!!!

Soon after the brainwash session.. i do feel release!!!! At least I’ve done my part and as a friend, I’ve done my responsibility (dlm berkawan pun mesti ada responsibilities tau!!!)

On Friday nite, ayah fetch me from work with all my darlings.... off we went to KLCC to buy kakak’s new school bag... she insist to have GIRLS school bag....and because of her well done in the exams... ayah had promised her that... while we were in KLCC, received call from Wan that they are on the way to KL... to come and visit their cucus..... hehehehe..

We had our dinner at The Manhattan Fish Market... kakak enjoyed her fish and chips.... while me and ayah had our Seafood platter.. (byk ooo.. tak terhabis dek kami berdua)... for imad.. ayah had to tapau colonel burger from KFC... while hanis.. menyibuk either at Kakak’s F&C or our’s.... hehehe...while waiting for our food... imad terpandang meja sebelah which sat by 4 chinese... n loudly he said... ‚ibu... ooo ibu ajak kita makan kat kedai cina ehhhh... ibu kata tak sedap, tak elok... tapi ibu makan kat kedai cina’... aduhaiiii anak.. sib baik la dia ckp ala2... version dia... if loud n clear.. mau pengsan ibu kat situh....

Balik rumah... wan and opah dah sampai... nasib baik ayah dah buat spring cleaning.. hehehhe.. thank you ayah... i love you

Wan and opah was here coz they are soooo excited to see our new (new kerrr??? Second hand lerrr) house.... alhamdulilah.. at last that pakcik dah sign the S&P....now waiting for the process and the loans.... and surprised!!!!! Wan gave me some huge RM to top up for the renovation.... tak tau nak kata apa... nak menangis pun ada.. dikala2 dah besar panjang, dah berlaki and beranak pinak... saya masih lagi diberi uang oleh ayahanda... to tell u the truth... until now me still receiving duit raya from ayahanda.. not just me.. but even hubby or the whole family....saya sangat sangat sayang ayahanda dan dan ibunda saya... tanpa mereka siapalah saya dan saya tak dpt membayangkan hidup saya tanpa mereka....

Wan is just a pesara polis.. but rezeki dia selalu murah... now eventho dah pencen... dia mengusahakan kebun sawit... yg boleh dikatakan pendapatan sampingan dia semasa bekerja dulu..... saya pernah merasakan hidup berkebun tau... tell me apa saje... susun pelepah, tabur baja taik ayam, kutip buah sawit... Cuma ptg buah, ptg daun and bawak kubota jek saya tak pernah... even mak saya pun dah pandai bwk kubota tu tau.. eventho dia tak pandai bwk keta... hehehehehe

So just now before balik, wan and opah had another round to see the house again...even wan pesan kat ayah... ‚kalau nak cat atau nak buat apa2 nanti.. ayah turun tolong... (adussss terharunyaaaaa)’.....

Oklah enuf2 la kot... hehehehe.

No comments: