Tuesday, February 10, 2009

ZOO NEGARA, GENTING HIGHLANDS AND..... WHAT???? DONG DONG CENG AGAIN!!!!! HAI YAAA....

Saturday……..
Spt biasa rutin mingguan… washing, sweeping, moping, ironing… DAY!!! I always try to finish all the baju sekolahs, shirts ayah and my baju kerja ironing by today… so that I can have a good rest on Sunday… so tak leh delay2 hokeyyy….

Oh ya… we had dinner kat SPLENDID kat K4 wangsa maju… hmmmm rasanya ini yg pertama dan terakhir kot… sbb dah la tak menepati citarasa… regenya pun.. hmmm buat ayah regret sgt2… hehehehehe….

HEHEHE (INI GARA LAWANTAN KE ZOO LA NIH!!)

AT GENTING

MASJID AS-SOBIRIN AU5
Sunday….
Me, kay n ely planned to visit ZOO with our families… hehehehe… ely is the first one arrived at the zoo… followed by me n kay…. Nahhh.. tiga family berjalan2 di dalam zoo…

ify (ely’s doter) masih lagi mencari mood pagi tuh… khalish (kay’s son) boleh tahan…my children.. seperti biasa… ada jek kerenahnya….

The trip (should I call trip… bolehlaaa hehehehe)… was fun… walaupun anak2 ada sikit meragam.. hehehehehe… khalish paling terer la… biasa la nama pun boy…. Mesti la tunjuk perangai boy kan khalish….

Balik tu kami singgah solat kat masjid favourite di AU5… tak tau kenapa mmg sukeerrrr solat kat masjid nih… boleh la tgk gambo masjid nih kat atas.. after that gi lunch n terus balik utk tido… hehehehe.. sgt penat and sgt panas okeyyy….

Mlm tu, while I’m performing my maghrib prayers.. hanis dok sorang2 kat depan… selalu dia ikut solat.. tapi kali nih takmo pulak... rupa2nya dia ada keje... tgk ler gambo kat atas tuh... hehehehehehe...

Lastly enjoy our photo ‘mari kita pergi ke zoo, bergembira di situ…’ hehehehe…….


MONDAY
About 12:30 kami lunch kat Leha Kelfood…. Penuhkan tank minyak segala.. n zoom kami ke genting highlands… layan jek la kannn… dah ayah nak bawak… hehehehe…

Sampai kat atas…. Parking takde la pulakkk.. ayah kena tunggu….. kami pulak dah jalan2 luaskan pandangan.. hehehehe...

Kami main indoor saja.. sbb ibu kata...’time is limited’… hehehehe…. pandaikan ibu… tgh2 kami menikmati segala mala permainan disitu.. tiba2 terdengar… ‘dong2 ceng.. dong2 ceng’… maka mengelabah biawaklah si imad…. Hehehehe tapi nasib baik la kami berada dia atas.. n dong2 ceng itu dibawah.. maka boleh la dia berlagak sikit.. hehehehehe… apa nak buat.. jodoh imad ngan dong2 ceng tu kuat… kemana jek pegi mesti jumpa… hehehehe….

Kami pulang jam 6.30 petang… had dinner n sleep… esok sekolah.. ibu pun kena kije... hehehehe

1 comment:

Kay said...

lepas ni next trip kita nak kemana?
hehehehe...
Khalish la here of the day masa pegi zoo tu...huhuhuh