Friday, May 8, 2009

DRAMA

Yesterday nite… kakak minta permission nak tengok tv… dia kata school mate dia berlakon dlm drama MAMA EMMA at TV2 …
Kesian pulak.. bagi jek la tgk.. provided siap semua homework n kena susun buku awal2… Drama tuh start at 8.30… by that time.. everybody dah depan tv… ngeh3….

Ayah takde gi solat isyak kat surau… so me n anak2 saja… dorang pun dengan penuh concentrate la tgk drama tuh….drama tu mengisahkan anak yg cacat (sakit saraf) si emma tu la… n dia tu la kawan kakak… but according to kakak dia normal ….

Antara2 conversation during the drama…..

Scene… emma on wheelchair and talking to her mum…’mama.. emma nih cacat kan..’ mama dia jwb..’bukan....... istimewa…’
Imad – kakak.. haa dengar.. dia bukan cacat laa... dia imewa (istimewa)…
Kakak – yelah.. org cacatkan istimewa… apalah imad nih….

Ayah balik dari surau…sambil kata…cite apa nih kakak.. dia sakit apa kakak....
Kakak – ala ayah nihh... dia sakit OKU.. mcm imaddd...
Imad masa tuh relax aje.. n me while dengar tuh… ‘apa lah pengertian kakak pada OKU tu ek???’

Most of the scene… emma tu on wheelchair… wheelchair dia wheelchair biasa aje…tetiba imad bersuara…’ibu… nanti abang takmo kusi cam tuh… abang nak macam yang kita engok kat awi (Langkawi) tuhhh ……..
Saya diam aje… dlm hati.. ‚dia tau ker one day he will wheelchair bound... and the most important thing.. dia masih ingat automatic wheelchair yg we all tengok one of the tourist pakai tuh.... kalau tak silap masa tu umur dia 4 years +….

berderai lagi airmata saya....

Hmmmm ………… oh ya.. the reporter tak balas pun lagi my email.....hmmm

No comments: