Monday, May 4, 2009

MAMOSA ON LABOR DAY….

Apa itu mamosa??? Hehehehe.. saya pun dikala first time mendengar word ini.. gelak yang tak dapat disekat2… hehehehe…

Mamosa stand for A’FAMOSA for imad… hehehehe.. dia amat la hepi bila dapat tahu kami akan ke Afamosa cuti labor day… dia mmg amat suka berjalan2… budak mana la yang tak suka kannn… hehehehehe

Friday

We start our journey at 10:30 a.m. setelah bekfes ringan2… bila dah on the road kat hiway… jalan pun dah mula jammed…. Mr. ayah dah malas nak berhenti dimana2 hentian rehat utk heavy bekfes… makanya kami pun meneruskan perjalanan mmg kereta banyak sangat dan bergerak perlahan2 until la tol senawang.. selepas itu..mr. ayah baru la boleh memecut dengan jayanya…
Kami sampai di afamosa kul 12:15… asked kakak whether she wants to eat something.. dia takmo..member dah tak sabo nak join all the cuzzies kat water world nunnn… oh ya.. this trip was a cousins gathering… cousin sebelah my ayah… not mr. ayah okayyy… we choose 3 rooms condo… and there are 5 families… yeeehaaa.. hehehehehe

After drop kakak at water world to join all my cousins… we had a drink kat rest. kat dlm tuh… reason tak masuk water world coz imad do not really appreciate all the slides, menan2 kat dlm air tuh… gitu juga hanis… soo baiklah kami tidak membazir duit utk mengenterkan diri ke dalam tuh…
After minum2… off we went to pekan alor gajah… mr. ayah nak solat jumaat… I drop him at masjid di pekan alor gajah and after that ronda2 with imad n hanis cari tempat makan n jalan2 cuci mata… hehehehe last dah tak larat nak pusing2… kami lepak kat bus station alor gajah.. hehehehe.. about 2 terus gi masjid tadi pick up mr. ayah….and had lunch kat food court near to pasar alor gajah… mr. ayah makan nasi campur… RM3 sahaja okay.. I had mee rebus muo… while imad and hanis had satay… Satay itu sgt delicious okayyy…
Selepas makan2… kami patah balik ke afamosa… tapi mr. ayah singgah makan durian dulu.. hehehehe Three of them makan durian dengan riangnya… me tak….. masuk balik ke afamosa.. and queue for check in… ramai ooo orang… so about 3.30 p.m. we check in at Beverly Hills condo… okay la sgt la suitable utk kami 5 families….

After that all the families yg kat water world tu pun sampai… they had free food from water world.. so makan la beramai2… I’ve brought my deep fryer, my cousin brought her small stove and rice cooker… kami rebus sausages, goring nugget and macam2 la… my cousin siap masak nasi, goring telur dadar, buat kari telur instant and masak sambal sardine.. eventho simple.. tapi amat la menyelerakan bila makan beramai2.. bayangkan kami 11 dewasa dan 11 kanak2… mmg riuh…. Swimming pool di condo tu pun penuh ngan diorang aja….

Lepas maghrib.. kami bersiap ke COWBOY TOWN… kami pegi naik ride aje… kena byr tambang dewasa RM2 pergi balik.. senang tak yah susah2 nak cari parking n nak jalan kaki… ride tu hantar depan pintu masuk COWBOY TOWN tu aje….tgk show segala.. n all the kids enjoy the show very much… n after that kami berpecah.. ada family yang nak balik… but my family stay … apalagi.. untuk mengepau ibu dia yang sorang nih la… main keta itu la ini la… nak lampu kelip2 la… n my doter..yg kaki bergaya tu.. nak topi koboi…. Sooo belikan jugak la… jadi la cowgirl… hehehehe…

Dalam pukul 11:30 p.m. kami balik ke CONDO.. tapi balik amik keta aje… kami keluar pulak ke pekan Tampin… hehehe… on the way ke pekan tampin tu ada jugak restaurant2 yg still buka… siap ada karaoke segala.. tak jauh la dari afamosa… sampai di pekan tampin… we had teh tarik at one of the mamak restaurant… ramai gak orang time tuh… I had maggi goring and teh tarik… imad n mr. ayah had roti canai…. While kakak dah tersandar dlm keta ketiduran.. hehehehehe..

SATURDAY

Pagi2 bgn.. tgk my cousin dah ready barang utk buat nasi goring…. Sungguh la rajin… peh tu menggoreng nugget, kentang and pelbagai lagi utk anak2 makan… kami yg dewasa2 nih gi makan bekfes di ala2 coffee house… take turn la… while anak2 makan di condo saja… after that biasa la… dorang terjah swimming pool tu beramai2…
Pukul 12 checked out and 4 families went for ANIMAL SAFARI…. While another family continues their holiday to Malacca…

Cuaca so so… tidak la panas sangat dan tidakla mendung… tetapi kami berpeluh2 giler jugak..sib baik dah spare tuala2 kecik utk anak2 dan mr. ayah…. First kami queue untuk naik jeep utk melihat binantang2 di dalam safari itu… queue pun sgt panjang okay.. nasib baik anak2 tidak membuat hal… bila dah dpt naik jeep.. sgt la kelakar.. kerana perjalanan itu umpama di dalam safari… byk jugak binatang2 disitu… we enjoyed the journey very much.. mungkin sebab kami ramai2.. makanya fun la journey tu jadinya….
Selepas itu kami berjalan2 di walk way pulak… kebetulan ada wild2 west show… stop kejap tgk show itu… imad suka.. kami siap kena simbah ngan air..sib baik tak lencun… peh tu ke animal show.. tapi coz of hanis dah cranky (saya terlupa nak bwk susu dia ) and imad pun dah mengadu lapar (yelah dah pukul 3 petang)… maka kami tgk half way aje… and terus la kami keluar… the other 3 families continue their visit kat situ….

Kami terus ke pekan Tampin….singgah di masjid pekan Tampin... solat zuhur… imad mandi kat masjid tuh… sukala sangat dia waktu tuh… dia yang request nak mandi… hehehehe.. kakak n hanis dah tertidur dengan nyenyaknya… after that we had our lunch kat satu restaurant kat Tampin… ok la jugak… and we tapau KFC for kakak n hanis.. if let say dorang terjaga nanti.. boleh berhenti rehat aje kat mana2 R&R…. kesian pulak nak kejutkan..sbb dah keletihan bonar dahhh…

Selepas makan kami meneruskan perjalanan pulang… singgah di hentian rehat pedas linggi… solat asar dan makan lagi bersama kakak and hanis… lama jugak n imad nak mandi lagi sekali… suka pulak dia mandi kat tempat2 yg tak berapa nak selesa mandi… tapi mr. ayah tak bagi.. leceh la….

Selepas itu kami pun meneruskan perjalanan sampai la kerumah… tiba di rumah elok2 waktu maghrib….

Itu saja la cerita percutian kami kali ini… sekian… hehehehehehe….

Yang penting anak2 happy…. Imad dok quote ini aje…’ibuuu abang happy…. Ibu… abang happy..’….

And enjoy the pics……






No comments: