Tuesday, June 30, 2009

ETAP





Hanis amatla suka mengacau/ganggu saya ketika bersiap untuk ke office.. this morning dia ternampak bag mekap saya di dlm handbag semasa dalam kereta…

Hanis: buuu.. hanis nak etap??
Ibu : issh mana ada.. ibu tak bwk...
Hanis: tuuuuu (sambil tunjuk kedlm handbag)
Ibu: issshhhh mana boleh, budak tak mandi.. tak boleh mekap…
Hanis : alaaa hanis nak etap.. hanis nak etap jugakk....
Ibu : ok la ... ok laa.. haaa nah (sambil mengeluarkan lip balm banana boatnyeee)
Hanis: tak nak nih.. tak mo nihhhh
Ibu : habis nak yg mana.. yg nih la best…
Hanis: takmo.. takmo… nak yg tuuuuuuuuuhhhh (sambil point to my MAC sweetie lipstick)

Haaihhhhhh enjoy her gambars with the lipstick … hehehehe ini bukan dah mulut ikan dah.. ini dah mulut muncung boleh sangkut baju… wakakakakakaka

From Kakak to AYAH




Ada aje idea si kakak nih… yg best tu gambar dia siap ada fringe senget tuhhh… hahahahaha… apa2 la kakak…

mind her spelling okay…

DURIAN laggiiiii







Last Sunday 28/6 (kena letak date sbb saya dah jarang update hehehehehe)
We had the 2nd round of durian feast hehehehehe.. this time we amik 4 durians udang merah and 1 durian jantung… durian jantung isinya tebal….. hmmmm yummylicious… saya jarang2 menyukai durian.. tapi kali nih saya pun naik hantu dah.. gamaknya bila tgk imad n mr. ayah makan tu amatla menyelerakan….

After that we went to SATAY STATION.. kenkonon nak makan satay and makan mee rebus… tapi masya allah… punya la ramai umat… amatla cramp… n rasa rimas pulak… ada beberapa table tak dpt food lagi.. so we decided to leave… nehi nehi… kalau kami tunggu jugak.. boleh menimbulkan huru hara dan gejala2 incredible hulk akan mempengaruhi mr. ayah.. soooo next time aje laaaaa

SO we decided to have nasi bubur and satay kat foodcourt ampang sebelah petronas tuh… we all makan kat KADIR TOMYAM.. the nasi bubur set tu sedap gak.. esp. ikan bilis goring and telur asin… and satay kat situ pun sgt sedap coz lembut aje.. sesuai la ngan imad….

maka makan la kami dengan aman.. sambil hanis cuba menggunakan chopstik utk makan nasi bubur... terpengaruh ngan mr. ayah la nih... ibunya sampai laaa tak reti2...hampehhhsss.. hahahahaha

Thursday, June 25, 2009

Imad's photo

Photo2 imad semasa sakit…


Ini kerana jatuh tersadung batu n doctor saja2 aje bandagekan kaki dia sbb he refuse to walk after that.. doctor kata takde apa2 terseliuh or whateva…so have to berdukung all the time n if kita takmo dukung.. dia akan merangkak….about 2 weeks + gak la gitu.. until berubat kampong baru ok… hmmm until now I mcm confius pasal tragedy nih…



Yg ini pulak … high fever.. refuse to eat medicine..soooo conclusionnya berkampung la kami di ampang puteri… imad dah biasa sgt admitted dulu2… nowadays nih alhamdulilahhh….




This is his teacher masa dia 5 yrs old… teacher Faz… he loves her so much.. asik2 teacher faz.. tapi later masa 6 yrs old dah tukar teacher lain… dia tak ingat dah kat teacher faz.. hehehehe…
Teacher faz nih muslim and sgt baik hati…

Father’s day....













There’s no celebration, cake or what... anak2 wish mr. ayah aje and I called my ayah… even anak2 pun wish wan dorang ‘happy father’s day wan!!!’ hehehehe…on the Friday nite before, I belanja diorang makan at fish manhattan at ampang park… tempat tu cosy… sooo yg meriuhkan keadaan .. adalah anak2 saya la… hehehehe (actually becoz of felt guilty balik lambat sgt2 the whole week tuh.. n itu antara sebab blog saya tak berupdate)..

On Saturday nite, we went out and hunt for durian…. That was imad’s all time favourite… soo melepak la kami di melawati and had 5 durians in a row… sgt sedap itu durian jantung!!!

After that mr. ayah would like to ngeteh…. Sooo singgah la di oldtown permata… we had ice cream toast as well.. yummy2!!! Anak2 sgt suka… sapa yang tak suka kannnn….

There’s gone the father’s day celebration…. Hehehehehe

Wednesday, June 10, 2009

Sape la pulak nih????


hehehehe saje je entry tuh.....

inila gambo Mr. Bob... orang yang bagi saya anniversary card and wish tuh....

He is sooo fatherly, sporting and a good listener......

Happy Birthday My Dear Nurdhaniah Insyirah

Genting 2009

Penang 2008

Cameron 2007


Langkawi 2006 at Cactus Rest (Uncle La's place)

Raya 2006

Besdei Celebration 2009

Today is Kakak’s Birthday…. We had celebrated in advance on 1st June 2009 at my mum’s place together with our anniversaries (mine and adiks2)…

Insya ALLAH if ada budget lebih … boleh celebrate lagi with Ayah, Atuk and Nenek… insya allah ye kakak….

To my dear Daughter,

Happy 8th Birthday…Ibu loves you sooo much!!! hope that you enjoyed your gift that will be presentted by OPAH.....

I just have these photos of her in my desktop…. Enjoyssss…











Tuesday, June 9, 2009

9th Anniversary

Remember the entry on 29th May 2009, Mr. ayah did read the card… sooo I was like.. hmmm mesti dia akan ingat anniversary kali nih… and I also did the reminder on his mobile phone….

My anniversary falls on 2nd June, that is on the day yang I came back from T.Intan, It is on Tuesday.… since mr. ayah belum outstation lagi.. he fetch me kat Hentian Duta…

He asked me this and that but he didn’t wish me ‘Happy anniversary’…huhuhu.. not even an sms…. He totally forgot… uhukkkssss… We have been married for the 9 years oredi… apa nak buat.. dapat suami yang agak pelupa…

And there’s gone my anniversary celebration…………huwaaaaaaa….kesian saya….

Keje orang yang dah tersangat boring


hehehehehehe... Excuse me yeeee....

Another letter from Kakak

She gave me on monday masa I nak balik KL... i woke up at 4 am. to fetch the bus at 5 am. After dah mandi2... tengok2 dia bangun... dia kata dia tak boleh tido.... and she handed me this......

hmmm sian kakak... rindu la tuh.... its ok... friday nih dorang dah nak balik KL..... yeayyyyy!!!!!

The cheeky hanis.....











gambar2 comei hanis... hahahahaha sapa lagi nak puji kann.. kalau bukan ibu sendiri.... i miss them actually... huhuhuhu...



they are still at my mum's place.... friday nih baru balik KL dihantar oleh Wan, Opah, Ucu and Uda.....








Friday, June 5, 2009

Update on Atiq Wazif

Rupanya Author buku Satu Anugerah atau Ayah kepada Adik Atiq Wazif..... Encik Hasan Suyut did leave a comment in one of my entry in January.... baru la saya terbaca seminggu lepas.....

and i did email him... wazif is doing great in Florida right now...bertuah dia mempunyai parents yang begitu mengambil berat tentang dia and his siblings sehingga mengambil keputusan untuk berhijrah demi dia....... and one more gud things... all the cost pertaining to the treatment that wazif got over there will be borne by the hospital.... bagusnya... sooo supportive ....

sesiapa yang nak tgk sinopsis buku tuh boleh la kesini....

klik sini

Imad's passion

Imad had one habit dimana dia suka menggentel play doh..... dan adakalanya dia akan menempek2 diatas kereta2 kesayangannya... adakalanya dia suka membawa secubit play doh itew... yg dah digentel kecil... ditgnnya... dan apabila hilang maka dtg la tantrumnya menyuruh kita mencari play doh yg sebesar biji sawi itew diatas jalan raya, didalam kereta, dimana2 saja..... aduhaiiiiiii

antara kreativitinya yg sempat disnap oleh saya.....


Menunggu Kakak Balik Sekolah

ini la aksi2 anak2 saya imad and hanis.. ketika menunggu kakaknya balik dari sekolah....

tempat kejadian... dihadapan sekolah kebangsaan setiawangsa... hehehehehe...




Thursday, June 4, 2009

Pangkor Trip on School Holidays

I’ve planned with my mak to have family vacation… soo the first trip will be Pangkor.. since dekat ngan Teluk Intan… and lagipun dah lama sangat kami tidak ke sana… pegi pun dulu masa kecik2 aje (with family laa..hehehehe) but when I’m studying kat manjung.. ada gak la terlepas beberapa kali… hehehehehe.. ssshhhhhh

All my adik2s amatla suka dan supportive…. Just that I need to buat last minutes changes since mr. ayah kena outstation la pulak… sooo instead of check in on Sunday… we need to bring forward to check in on Saturday… konon2 check in on Sunday nak avoid crowd… tapi kena la hadap jugak…..

The trip was sooo fun, wonderful, successful for us…. all of us enjoyed it.. and can’t wait for the next trip….

First day (Saturday)
Bertolak agak lambat juga kerana mcm2 hal nak kena settle.. salah satunya.. kami anak beranak bangun tido lambat.. hehehehe.. orang dari rawang dah sampai.. kami tak mandi2 lagi… hehehe
About 12 kami bertolak, singgah di Lekir untuk lunch... sedap jugak makanan kat gerai tuh.. eventho sempoi....
Sampai jetty lumut, park keta, angkut barang, and catch the ferry at 2:00 p.m…. sempat jugakkk.. hehehehehe… sampai pangkor, amik taxi van, terus gi coral bay… check in…
actually we all duduk kat coral bay resort... okay la.. amik apt 3 bilik... free tiket feri for 6 adults... peh tu makan pulak (dinner).. kami mkn kat restoran tomyam sebelah hotel tuh... order at 6.30 as been reminded by my fren sbb katanya musim cuti sekolah ramai orang.. so kena be preparaed… mmg punnnn sgt la ramaiii n gi makan at 8.30... everything went well...mlm tu both of us me and mr ayah gi jalan2ke teluk nipah... adik2 n mak ayah dah tak larat n they stay kat apt aje... anak2 lak semua tido... we all ngeteh and jalan kat beach peh tu balik.... kami naik van taxi... motor sume dah fully booked...tapi kalau naik motor.. tak tau la larat ker motor tu nak bwk saya coz jalannya bukit bukau….

the next day (Sunday)... check out at 12, peh tuh round pangkor... sopin sesikit... and amik feri at 2:30 to lumut... sampai lumut solat n jalan2 lagi.. pekena cendol segala.. baru balik t.intan... jauh dah berubah jeti lumut tuh.. hehehehe.. mmg lain bonar la... dah nampak cantik dah lumut.. dah happening....

mlm tuh pulak one of my sil..yanti.. banje dinner... kat restoran hentian Batu 8 Teluk Intan… sesapa yg sesat tuh.. boleh la singgah sini… sotong goreng tepungnya sgt yummy!!!

Now… enjoy the pics……