Thursday, June 4, 2009

Pangkor Trip on School Holidays

I’ve planned with my mak to have family vacation… soo the first trip will be Pangkor.. since dekat ngan Teluk Intan… and lagipun dah lama sangat kami tidak ke sana… pegi pun dulu masa kecik2 aje (with family laa..hehehehe) but when I’m studying kat manjung.. ada gak la terlepas beberapa kali… hehehehehe.. ssshhhhhh

All my adik2s amatla suka dan supportive…. Just that I need to buat last minutes changes since mr. ayah kena outstation la pulak… sooo instead of check in on Sunday… we need to bring forward to check in on Saturday… konon2 check in on Sunday nak avoid crowd… tapi kena la hadap jugak…..

The trip was sooo fun, wonderful, successful for us…. all of us enjoyed it.. and can’t wait for the next trip….

First day (Saturday)
Bertolak agak lambat juga kerana mcm2 hal nak kena settle.. salah satunya.. kami anak beranak bangun tido lambat.. hehehehe.. orang dari rawang dah sampai.. kami tak mandi2 lagi… hehehe
About 12 kami bertolak, singgah di Lekir untuk lunch... sedap jugak makanan kat gerai tuh.. eventho sempoi....
Sampai jetty lumut, park keta, angkut barang, and catch the ferry at 2:00 p.m…. sempat jugakkk.. hehehehehe… sampai pangkor, amik taxi van, terus gi coral bay… check in…
actually we all duduk kat coral bay resort... okay la.. amik apt 3 bilik... free tiket feri for 6 adults... peh tu makan pulak (dinner).. kami mkn kat restoran tomyam sebelah hotel tuh... order at 6.30 as been reminded by my fren sbb katanya musim cuti sekolah ramai orang.. so kena be preparaed… mmg punnnn sgt la ramaiii n gi makan at 8.30... everything went well...mlm tu both of us me and mr ayah gi jalan2ke teluk nipah... adik2 n mak ayah dah tak larat n they stay kat apt aje... anak2 lak semua tido... we all ngeteh and jalan kat beach peh tu balik.... kami naik van taxi... motor sume dah fully booked...tapi kalau naik motor.. tak tau la larat ker motor tu nak bwk saya coz jalannya bukit bukau….

the next day (Sunday)... check out at 12, peh tuh round pangkor... sopin sesikit... and amik feri at 2:30 to lumut... sampai lumut solat n jalan2 lagi.. pekena cendol segala.. baru balik t.intan... jauh dah berubah jeti lumut tuh.. hehehehe.. mmg lain bonar la... dah nampak cantik dah lumut.. dah happening....

mlm tuh pulak one of my sil..yanti.. banje dinner... kat restoran hentian Batu 8 Teluk Intan… sesapa yg sesat tuh.. boleh la singgah sini… sotong goreng tepungnya sgt yummy!!!

Now… enjoy the pics……









No comments: