Thursday, July 2, 2009

Visit to Neurologist HUKM

My little cheeky hanis....
Imad sibuk suh amik gambo bumblebee dia... hiiiii bila nak bwk dia gi tgk transformer nih????

lagi.... ikutkan ajela.....
Dorang sibuk main kat playground....
Mr. Ayah tidur dengan nyenyaknya.. hahahaha

Yesterday… we went for the follow up check up with the neurologist…. Appointment nih setiap 6 bulan sekali…. this time round kena bawak hanis sekali... takkan nak tinggalkan kat mil lagi kot... hehehehe... dulu ada maid mmg kami tak bawak hanis... tak suka bwk dia kat tempat2 orang sakit nih.. but now takde choice.. n malas nak menyusahkan mil......

Our appointment was at 9.30 am (it wrote there in the appointment book), but unfortunately we got to see the Dr. at 12:30 p.m… sila la lihat aksi2 menunggu kami… huhuhuhuhu…
we were there at 9.10 a.m., took the number and wait for mr. ayah to come. He needs to find a parking, biasalah kan.. parking selalu full…
Elok Mr. Ayah datang at 9.45 a.m. off we went to have our breakfast at HUKM cafeteria…makan serba sikit.. sbb masa we all nak keluar tuh, no. dah start at 1001… our no. is at 1011…. Elok aje masuk dari breakfast dah no. 1006… hmm tak lama lagi la kann coz dah 1006… sambil menunggu imad main bumblebee kecik ciput yg dapat from Petronas…while hanis buat hal sendiri main kejap2 kat playground, kejap2 kat kerusi2 kat situ.. me and mr. ayah sibuk dok ngadap newspaper…..

Berbagai2 ragam orang… dan sakit… ada yg cerebral palsy… ada yg DS.. macam2 laa…lepas seorang2 kena panggil… while kami2 yg need to see Prof Ong nih punya la berjam2 menunggu… imad and hanis dah restless giler… hanis dah boring and show tantrum.. mr. ayah pun dah show his ‘tantrum’ sampai dua kali dia ke kaunter tanya kenapa lambat sangat hari nih.. selalu tak macam nih….saya hanya boleh menyabarkan dia… kalau dia nak marah.. apala daya saya… hehehehe…

About 12:30 p.m. kena panggil.. yang tak bestnya Dr. Wong takde.. so we need to see Dr. Mazlin Mohamed… she’s a nice Dr…eventho I dah tak boleh nak tunjuk muka manis dah kat dia.. nak jawab soalan dia pun, I dah malas…dia masih jugak cuba berbaik dan bermanis muka… I sendiri ckp kat dia.. sorry la dr.. saya dah penat menunggu.. segala soalan dan info yang ada dalam kepala saya nih dah hilang….seperti biasa la if kita jumpa dr lain.. mesti la soalan2 basic yg ditanya… saya rasa dah naik menyampah nak jawab soalan yang sama…
But I did mentioned that imad dah agak susah nak panjat tangga… dah nampak sangat difficulties dia…terus Dr. tu suggest to us to start giving imad steroid….me tak terkejut pun.. neither mr. ayah… (but later mr. ayah admit yg dia terkejut dlm hati.. boleh???) Cuma me tak sangka secepat ini he needs to be on steroid… later Dr. Mazlin needs to refer imad’s case to Prof Ong di bilik sebelah… sambil tuh me and mr. ayah kena buat decision either we agree or not to put imad on steroid… mr. ayah wants it…but me, I 50 – 50…..hmmm??? I dun know and can’t think wisely… I can’t make up my mind…..

Later… Dr Mazlin came and said that she needs to do the usual test on imad before deciding to put him on steroid….masa buat test tuh… score imad is still the same like before…so he had no failure actually… but we need to monitor.. soooo he was not given any steroid at this moment…fuuhh lega sekejap.. butt I still need to think about that.. I still need to do the research, I still need to get another Dr. or people opinion….
I’ve known the bad side of steroid… but if that is the best for imad.. what can I do????
I just want the best for him… I can’t stop thinking about it right now….
to anybody yang ada any opinion.. u r free to drop your comments... i appreciate it!!

2 comments:

Syima said...

Eta, as much as I like to say I understand what you're going through right now, I don't actually! Just thinking about it pains me apatah lagi you yg have to go through this head on! Tapi, use your intuition, your motherly instinct with a lot of knowledge insya Allah, you'll be able to decide. Yes, as mothers we want the best for our kids. But being put in this very difficult circumstance, only tough mothers can make tough decisions! My prayer is always with you and your special boy.

Eta said...

thanks layla...
m still don't know...