Thursday, August 27, 2009

Sambungan kisah di ENT HUKM

remember tak yg i cite the guy yg key in appointment date tuh???

on that day bcoz of their system down, he asked me to call back ENT (dia tulis la no ENT on my appt book) on monday to confirm on the next follow up. okay la kannn

so on monday cuba la call.. tapi no. yg dia bagi tu mcm weird... its starts from 4251... ehhh area cheras 4251 kerr??? so i flip back HUKM directory nak tgk no. yang lelain... all the no. start at 9145..... i try call 4251.... tak dpt2... peh tu i dah kebizian tidak la tercall... sooo later yesterday i tried to call back.. this time i start with 9145.... baru la dpt... and yg angkat tuh was the guy tu la..... i pun confirmkan the appointment date and later i told him about the no... tau dia ckp apa?????

'sorry la akak, ari tuh saya nervous.. sbb system kami tak pernah down, itu yg saya tertulis no. tepon umah saya'... BOLEH??? BOLEH????'

haiyaaa ini macam punya olang pun ada... tapi apa2 pun lawaks la jugak.. hahahaha

saya jawab kat dia... 'sib baik akak nih terror cari no. dik... kalau tak.. akak tulis report pulak!!' hehehehe.....

Tuesday, August 25, 2009

SYNDROME

Saya sedang mengalami syndome tak boleh tidur, malas dan segala2nya... syndrome ini akan melanda saya semasa mr. ayah outstation dan anak2 pulak berada di kampung... huhuhuhuh.. hopefully syndrome ini akan berakhir ...

this coming friday INSYA ALLAH my ayah will send down cik kakak to KL coz dia takmo anak pompuan dia yg sorang nih yg suka menyusahkan dia drive sorang2 dari KL.... but maybe hanis will be at kampung for a while until mr. ayah come back from obersee (hahahah obersee la sangat.. tapi mmg ober the sea punnnn)... hihihi

i miss them... truly!!!! i miss to see kakak n hanis in their telekungs during the tarawih prayer... sgt cumilss... hehehe.. sapa lagi nak puji anak kalau bukan diri sendiri kannn... hehehehe.. oh ye... so far hanis amat la behave bila berada di masjid.. tapi dia follow solat tarawih half way aje.. half way lagi dia baring guling2 sambil minum susu dan bertelekung... but imad n kakak manage to perform it sampai habis....i salute imad.. dlm kesusahan dia utk bangun berdiri pun dia berjaya juga mengikut solat tarawih ini.... ibu kagum dengan abang!!!!!

kayla nak balik... tlg mil masak!!!! (menantu mithali la sangattttt kannn!!!!)

Visit to ENT HUKM

Imad had his appointment with ENT on 21/8.. we arrived there early, 8:35 a.m.... so dpt la no. 2.. but since no. start at 9:30 a.m. maka adalah berjanggut juge.. hehe...


at 9:45 a.m. nama imad dipanggil... we met this one nice doctor.. Dr. Ally, a nice chinese man... yang amatlah pandai menackle imad... the dr. checked his nose, ears and etc.2..... selain melayan kerenah2 bertanya dia.. itu apa, ini apa... saya sangat happy.. sebab saya amat jarang berjumpa dengan dr yang rajin melayan ragam budak...

Since the appointment with respiratory dept will be in december, so the dr. chose the same date coz dia kata senang you nak datang.. see?? sangat prihatin...


setelah selesai.. saya pun pergila mengambil next appointment saya di kaunter depan... semasa saya sampai.. tiada kad di dlm kotak.. maka saya adalah org pertama.. tetapi saya tgk org2 dikaunter sibuk bersembang and ada yang mengira duit syiling... siap tanya kawan2 dia siapa nak tukar syiling.. BOLEH??? i waited there patiently ... sampai la ada dua orang lady nih datang n put their cards in the box, on top of mine... i masa tuh perati aje mamat yg key in appointment date nih... buat tak tau aje dia... i saje hint2 dengan berlegar2 di dpn dia sambil menghentak2 kaki... later i tgk dia collect all the cards and start calling the lady yg last sekali letak card... hmmmm????? saya sgt tidak berpuas hati.... MAKA setelah dia menyetelkan appt that lady.. i pun terjah dia..

me: 'bro.. camana you punya system utk follow up appt nih eh??'..
dia: saya ambil yang bawah dulu....
me: ye ke u ambil yg bawah dulu, if you nak tau.. that lady yang tadi tu came after me and kakak nih... i org first yang letak kad kat sini....(dengan suara yg lantang.. mungkin sbb saya rasa suara saya tak keluar sbb saya pakai facemask)
dia: errr sorry eh kak....
me: buat keje.. buat la betul2 dik... masa itu EMAS...


terus saya ambil appt saya dan blah........ haiiii laaa... macam2 pe'el.....

US AT ENT HUKM..... hehee.. (sempat lagi tuhhh)

Thursday, August 20, 2009

Super MODEL in the making

disuatu malam yg hening.... saya dihidangkan aksi2 supermodel oleh supermodel cilik saya.... enjoyssssss
ini dia suh amik gambo ketiak.. hahaha.. tak ikutkan.. dia nangis guling2...
ini si kakak yg mengajo... tocang dia pun kakak yg ikatkan....

ini sendiri punya posing .... ikutkan aje laaa

ala2 kepak ayam la pulak yeeee

see the 'mulut ikan'... haha

kakak pun nak jugakkk... layannnn

aksi berpeluk tubuh...

yang ini mmg tak bley tahan.... fuyooo!!!.. mane belajo la nak oiiiii

last n not least with the lovely kakak


Thursday, August 13, 2009

'CHICKEN' feather

have u ever heard ‘chicken’ feather???? Hehehe I have a story of ‘chicken feather…

Yesterday… kakak mengemas2 bilik dia… then she come out and asked me…

Kakak: ibu… mana chicken feather??
Me : chicken feather???
Kakak: ala… chicken feather tuh.. yg sapu habuk tuh???
Me : dah tergelak golek2 dah… hahahahaha chicken feather ko panggil benda alah itu anakku….
Kakak: apa ibu nih???
Me : bukan chicken feather la kakak… feather duster…. Apa raaaaa hehehehehe

Mr. ayah pun dah tergelak2… hehehe… n imad yg ada PHD towards kakak... pun mengambil kesempatan mengambil ‘chicken’ feather itu dan masuk kebilik saya sambil mengelap tv yg maha berhabuk itu… kemain lagi dia.. siap bukak tv cabinet tuh… hehehe… agaknya dia tidak berpuas hati dengan tahap kebersihan ‘chicken’ feather itu… saya nampak dia keluar… menuju ke bilik air dan masuk kembali ke bilik… dan menyapu kembali habuk2 yg degil… selepas itu dia berkata….’Amakkkkk (alamak)’…

Rupa2nya.. dia telah membasahkan ‘chicken’feather itu dan mengelap habuk di tv… maka kulup la jadi ‘chicken’ feather itu dan melekat la habuk2 yg degil itu….dan menjadi amatsss buruksss

Aduhaiiii anak kuu.. sib baik la ‘chicken’ feather tu dua hengget semilan kupang aje…… hehehehehehe

And I asked him to stand in front of bilik air… tunggu ayah kuar dari situ sambil memegang ‘chicken’ feather itu…. Hehehehehe enjoy the pics of him with ‘chicken’ feather sambil dienterframe oleh kakak………..




Tuesday, August 11, 2009

THEM... in RED.......

ENJOY THE PICS.........

*
*
*
*
*






Raya Shopping

This year raya shopping has been done!! haha...

saya tidak membawa seorang pun intan payung saya ke shopping mall... what i did... i measure up ketiga2 intan payung saya... shoulder, chest, long for shirt, long for pants, 3/4 pants, waist n sume2 la yg sepatutnya.. dan saya seorang diri ke mall.. menyopping utk mereka...

my plan for this year... ketiga2 intan payung saya itu akan mempunyai warna yg sama for each top and for kakak n hanis akan mempunyai design and warna yg sama... tidak ler pada imad... kang lain pulak jadinya... hahaha awwwww...

mereka sangat gumbira... kerana mereka mempunyai warna baju yg sama.... hehehe dan saya juga sgt gumbira kerana mereka gumbira....

dan apa yg membuatkan saya lebih2 lagi gumbira dan bangga.. bila.. sikecik manis saya itu berkata sambil menerai baju2nya...'ime acih ibuuuu, elikan aju antik tuk hanisshhh'... begitu jugak kakak...'thank you ibu.... ibu tak payah beli byk2.... ini pun dah cukup'.... it's only 2 pairs each pada masa tuh....
imad??? dia leka dengan baju 'kuda'nya... hahaha.. he was sooo happy ada baju 'kuda' sama dengan ayah....

nanti eh anak2 ibu... ada duit lebih.. ibu shopping lagi... ibu mmg sukaaaa sgt shopping2 nih... hehehe...(ehemmm ayah takmo ker tambah budget utk baju raya???) ahakssss

Warning

I've got a little warning from kakak....huhuhu

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

i'm a careless mommy.... selalu ilangkan no. phone cikgu dia... so now i dah save terus dlm my phone... hehehe.. sowi kakak!!!!

Thursday, August 6, 2009

H1N1…

Sangat menakutkan la pulak… I’ve got an email below which i cut n paste here….lagiiii la takut.. huhuhu……..dah la selalu kalau gi HUKM I tak pernah pun pakai mask.. selamba aje… so next visit kena pakai mask and try to avoid crowd la kot… and tak leh kuar2 sesuka ati gigi dahhh…. camno nak sopin raya nih??? hehehe an excuse to shop online... hahahaha

High risk infection to person yg smooking, has atshma, children, pregnant woman

Beginner stage Batuk, selsema, demam, sakit tekak, bila terbesin bunyi tak kuat...

Second Stage Susah bernafas, simtom macam asthma but not asthma, at this stage if you touch the person, or breath in the same room 80% boleh kena...masa ni kena kuarantin...at hospital.

Masalahnya sekarang dah ramai yg kena. hospital tak cukup katil & bilik kuarantin...Bila u pengsan macam nak mati baru dia org admitted.macam kes adik I. Critical Lung infection. Bila X ray we can see the virus covered the lung. Like my brother case. Very scary bila tengok x ray tu. At this stage u need oksigen with highest level, Strongest antivral..very high drug. At least 7 days oksigen kena bagi. % to recover depend to age, imune badan u. That's why kalau baby atau budak2 susah nak kata...normally die. My brother hari ni genap 8 hari..still need oksigen. Kesian dia. Masa tahap critical tu tercungap2 dia bernafas, sampai menangis..Sampai satu tahap dia berguling atas simen sbb dah tak tahan...sampai dia give up ..sampai dia blh cakap lebih baik Allah ambik nyawa dia...Itu lelaki tu..imagine kalau pompuan atau budak2. We all cuma blh tengok dia dari cermin...tak blh masuk dlm bilik kuarantin...Dr & nurse aje boleh masuh...siap pakai baju plastik. To support him, what we did bagi sms, bagi dia alquran biar dia baca so that dia tenang, bagi tasbih biar dia zikir ingat Allah & bagi Air yasin...Alhamdulillah pastu dia ok sikit.Ada hikmahnya...All the family member unite to support my brother fighting the virus. Masalahnya hospital swasta tak terima H1N1 case, sekarang ni semua depend hospital kerajaan yg most of the doctors still young . The oldest dr in my brother ward was 28 years. All the Otai dah pergi private. Lepas tu plak this is the first time to treat H1N1 patient. At the same time dr bz with other case as well...1 doktor 5 patient...kat gov hospital...kesian dr2 tu...berhempas pulas nak selamatkan patient.
I appreciate them, mmg very appreciate dia org jaga adik i dgn baik sekali..So far hospital Ampang is the best goverment hospital yg i jumpa..very efficient.Very quick action ..Even senior dia org dah pergi private & they don't have much experience , dia org tetap work hard give the best treatment to the patients..sampai tak balik rumah...tidor kat hospital. Rasa nak peluk & cium dia org sebab selamatkan adik I...Thanks to Allah

Fever

Imad off from school since Tuesday…. He got fever, mouth ulcer and coughing…. Went to the dr. She said not to worry coz demam dia tak tinggi, and takde tanda2 Coxsackie… his lungs pun ok….

So I have to postponed his ENT appointment to a later date… dah call semalam and we got an appointment on 21/8… hehehe sehari sebelum puasa…

HAPPY BELATED BIRTHDAY MY DEAR NURDAMYA IRHANIS 26th July 2009





Happy 3rd Birthday Sayang…

Ibu loves you soooo much…

ibu sangat2 terlupa nak blog out your birthday…
I bought her the pressi above… and she was sooo happy… hehehe..

Yg kelakarnya.. bukan anak je excited… bapak anak pun excited… hehe

gambar besdei celebration in advance (kat kpg) ada kat camera tak upload lagi... yg kat atas.. 2nd celebration kat umah nenek (mil)..... seadanya aje...

The cheeky hanis


Anda nampak apa yg saya nampak??? haha

Ada one night masa kakak n abang dia dah tidur.. dia pun buat la aktiviti sendiri main keta2 abg dia while me watching tv….. suddenly I tgk dia.. senyap aje.. n kepala terlentok aje atas sofa…bukan tidur.. but kepala cam teleng la kat sofa…

Ghopa2nya.. dia telah menscroll keta Ferrari abg dia kat muka n that roda yg berpusing tuh tersangkut la kat rambut2 kinting dia tuh….

Me dah tergelak2 dah tgk peel dia.. yang ayah dia dok tease dia kata nak botakkan rambut dia… sbb keta tuh dah tersangkut kat situ… hihihi

Last2 camana ntah I buat, pusing2 sket roda tuh.. tup2 terkeluar la rambut2 tuh dari roda tuh… terselamat la rambut hanis dari digunting… hihihihi….

Haiii itulaa.. org vroom2.. kat lantai .. dia vroom2 kat muka… hehe

Visit to Cardiology dept in HUKM on 31st July 2009

Alhamdulilah… everything went well… imad’s heart was in good condition.. so the specialist Prof. Bilkis suggest that we come back next year in November and from there on the checkup with cardiologist will be once a year…

One more thing… I like the junior dr. Dr. Maslina… eventho dia bertanyakan soalan2 yg sama perlu saya jawab..tapi cara dia bertanyakan pada kena pada caranya…maksud saya menunjukkan dia betul2 study/baca ticket/fail imad… misalnya.. imad anak lelaki sorang aje ye… kakak dia umur berapa ye?? Kiranya tak ler kena explain again and again from A to Z… and she knows how to tackle imad, to get imad’s attention and even hanis….coz while I’m with her and the specialist… she asked the nurses to take care of hanis… rasa cam kat private hospital pulak.. hehehe…

Apa2 pun I’m glad imad is well…..

Penyakit M tiba

haiihh lama tak update blog nih... haha... penyakit M saya tiba... dan sekarang saya cuba sedaya upaya saya utk mengubati penyakit itu... haha...