Monday, November 23, 2009

Imad's Birthday today

just wanna write.... it is his birthday today...

kek dah tempah
hadiah dah beli...
esok baru cite... byeeeee

Tuesday, November 17, 2009

Imad and futsal

Akhirnya merasa la jugak imad main futsal... huhuhu.. last saturday his kindy organized the futsal game and year end pot luck party at Setiawangsa... being me yg malas amat... i just rebus cheesy hotdog for the pot luck..and we arrived a bit late to the event (blame mr. ayah for this). AKAN TETAPI... kanak2, mak n bapak kanak2 amat mengemari cheesy hot dog rebus saya... itu la makanan yg paling awal habis..teeeeheeeee.....

at first imad macam malu2 and takut2... but we encourage him to join.. even nenek came and gave him some support.. later at the 2nd half he said to me that he wanna join... i told his teacher...oh ya...he represent chelsea... haha n has given an honor to do the first kick.. hehe.. n how lucky he was after dia join aje... terus team dia dpt score goal.. haha.. the one and only for the chelsea team...

because of we afraid that the other children might push him tanpa sengaja.. yelah kan.. main bola.. manala tak tolak2.. so the teacher took the precaution to hold him while running for the ball... he enjoyed himself so much.... (takpe la.. pegang tangan pun pegang tangan la asal dpt main futsal...)

below are the photos.....

his first kick...

running for the ball (mind his run eh!!)

GOAL!!!!

hungry!!! looking for food after the game!!
posing time (dia kata ini power rangers!!)

Friday, November 13, 2009

Keterujaan nak masuk umah baru......

haha.. kemain eh tajuk... mcm la nak masuk banglo....

alhamdulilah.. setelah sekian lama... yeee.. hampir habis satu thn ini kami menghabiskan masa memproses loan rumah, melayan kerenah tuan rumah, merenovate rumah (inilah akibatnya kalau membeli lokasi bukannya membeli RUMAH, first day masuk after the owner kuar.. rasa nak menangis.. rasa mcm.. haii ya ALLAH.. kenapa la aku beli rumah nih..tapi think positive semuanya utk anak2.. especially imad, lagipun rumah nih dekat dengan fil, dkt dengan masjid, sekolah dan senang juga nak berulang alik ke hukm utk appointment imad)...heee ayat2 utk menyedap dan menyejukkan hati...

Insya allah kami akan berpindah bulan december nanti... macam2 kerenah dan macam2 ragam... hehe.. dan duit juga keluar macam air.. huhu... bukan mcm air paip dah.. dah mcm air terjun.. tapi takpe.. Insya allah.. ada la rezeki mendatang tuh.. utk anak2.

keterujaan saya dpt dirasakan oleh kakak juga.. semasa saya ke open house ex-boss saya (ex-boss la kan.. dia dah resign!!), dia pergi ke toilet, punya la lama.. bila dah nak balik n dlm keta.. baru la dia tunjuk project dia semasa dia ke toilet... haha.. rupanya dia snap kitchen cabinet, fridge and toilet tiles utk saya... wakakakakakaka kemana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi... huhuhuhu... kakak2!!

ada yg bertanya apa konsep rumah baru... konsep??? ntah tak terfikir pun.. ikut mawi la.. konsep ASAL BOLEH....la nih pun tgh dok pk.. nak bwk ker brg2 dari rumah skang or nak tkr baru.. dlm hati nak berjimat.. tapi nafsu nak yg baru.. hehe... apa2 pun kena la diskusi dulu dengan Finance Director.. hehe...

Thursday, November 12, 2009

Imad and futsal game

oh ya... this coming saturday, imad's kindy nak buat futsal game... dia dok merengek kat i nak join.. alahaiii abg.. bukan ibu takmo bagi join.. tapi ..................hmmmmmmm..

spoke to the teacher.. they said.. let him join and they will arrange for him to kick the ball few times.. peh tu dia leh duduk tepi n look at his frens...

kesian anakku.....

Weddings

Hmmm bila dah musim hujan.. byk la jemputan2 kenduri kawin.. hahahaha.. adaka????

Below are the pics of the wedding reception yg kitaorg sempat gi n snap....







tgh tunggu pengantin.....
i dunno why.. i love this pic...haha

silat...

i tak ingat la nama pengantin.. hehe

this time round.. wedding reception at cacaq's house... very well organized, sgt cantik n teratur... walaupun buat kat rumah... ada silat kanak2, ada nasyid...n the best part is.. when the granny menepung tawar the cucu... n after that.. dia tabur duit syiling... walawehhh.. dah lama tak de aksi2 mcm tuh.. tapi i tak sempat la pulak nak snap.. hehe

anak2ku di pelaminan.... cantik kann.. fresh flower tuhhhh

with the pengantins...

aksi silat kanak2....


update cite2 lama... hahaha

Family trip ke kelantan (October 2009)

Hehehe.. baru la nak hapdet yeee…

Actually memenuhi jemputan cousin mr. Ayah (cacaq) untuk mengiringi anaknya yg bakal menjadi raja sehari... now nih dah basi la kann.. hahahaha

Congratulations Azlee Fazraen and Nor Kamilah.. semoga perjalanan hidup kalian diberkati ALLAH dan berbahagia didunia dan akhirat….SABAR itu perlu okay....

takmo cite byk... the trip was good and best... mmg enjoy every moment...tapi yg kurengnya.. semasa otw to Kelantan kat Karak highway... we all singgah kat 'Paya Serai'.. ala restoran yg kat petronas karak tuh... walawehhhh sgt mahal makanannya dan sgt tak sedap... saya makan maggi bodo n air teh o ais... RM10... ayoooo... mmg giler aaahhh... dah la tuh.. maggi tu amatsss pedas giler...itu aje la pengalaman yg kurenggg...

So now let the pics do the talking la eh…..

ditepi sungai Kelantan... hehehe

me with anak2s n terselit ARA...my niece...

mengiringi pengantin lelaki ke rumah pengantin perempuan... hehehe..

pengantin bersama mama n ayah pengantin lelaki... 'cam dorang lak pengantin kan... sungguh muda.... hehehe... GO cacaq n abg enal'

sah sebagai suami isteri....


Terengganu Darul Iman…

On Sunday...Dari kelantan.. on the way balik ke KL.. kami singgah di Terengganu… motif utama.. nak tgk sendiri masjid kristal yg menjadi sebutan ramai itew....itu pasal balik ikut terengganu.. hehehe

Sebelum sampai ke masjid kristal.. kami singgah makan di restoran Singgang, jalan nak ke masjid kristal tu lah... hmmm uniknya restoran nih... ianya sebuah rumah kampung dua tingkat yg dorang jadikan restoran... sgt cantik n kemas... makanannya pun sedappp... saya sgt suka bubur ubinya (mix of ubi kayu n keledek).. sgt sgt sgt sgt superb sedap... mmg semua dlm family saya makan bubur itu... n sume memuji sedap... baik fil, mil, mak, ayah, sil sefamily dan saya!!! hehehe fil siap tapau... sib baik la saya nih tak pregnant.. sebab sampai ke hari nih saya terkenang2 akan kesedapan bubur itu.. hehehehehehe

Masjid Kristal sgt cantik.... tapi yg kurenggnya... tempat wuduk wanita jauh la pulak dari tempat solat... jenuh mak saya buka stokin, pakai stokin... mana ngan tudung lagi... adeh.. sgt tak praktikal...lagi2 pada warga emas...lagi pulak semasa kami singgah itu ada pesta konvokesyen apa ntah... ramai org... soooo kena la queue utk ke toilet n amik wuduk....

Gambo lagi....hehe


mil n my children in front of the masjid kristal... pic taken by my niece....


masjid kristal
ini apa lagi... hehe.. gambo tuan blog pun kena ada jugak laaa...