Friday, November 13, 2009

Keterujaan nak masuk umah baru......

haha.. kemain eh tajuk... mcm la nak masuk banglo....

alhamdulilah.. setelah sekian lama... yeee.. hampir habis satu thn ini kami menghabiskan masa memproses loan rumah, melayan kerenah tuan rumah, merenovate rumah (inilah akibatnya kalau membeli lokasi bukannya membeli RUMAH, first day masuk after the owner kuar.. rasa nak menangis.. rasa mcm.. haii ya ALLAH.. kenapa la aku beli rumah nih..tapi think positive semuanya utk anak2.. especially imad, lagipun rumah nih dekat dengan fil, dkt dengan masjid, sekolah dan senang juga nak berulang alik ke hukm utk appointment imad)...heee ayat2 utk menyedap dan menyejukkan hati...

Insya allah kami akan berpindah bulan december nanti... macam2 kerenah dan macam2 ragam... hehe.. dan duit juga keluar macam air.. huhu... bukan mcm air paip dah.. dah mcm air terjun.. tapi takpe.. Insya allah.. ada la rezeki mendatang tuh.. utk anak2.

keterujaan saya dpt dirasakan oleh kakak juga.. semasa saya ke open house ex-boss saya (ex-boss la kan.. dia dah resign!!), dia pergi ke toilet, punya la lama.. bila dah nak balik n dlm keta.. baru la dia tunjuk project dia semasa dia ke toilet... haha.. rupanya dia snap kitchen cabinet, fridge and toilet tiles utk saya... wakakakakakaka kemana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi... huhuhuhu... kakak2!!

ada yg bertanya apa konsep rumah baru... konsep??? ntah tak terfikir pun.. ikut mawi la.. konsep ASAL BOLEH....la nih pun tgh dok pk.. nak bwk ker brg2 dari rumah skang or nak tkr baru.. dlm hati nak berjimat.. tapi nafsu nak yg baru.. hehe... apa2 pun kena la diskusi dulu dengan Finance Director.. hehe...

2 comments:

Fazidah said...

Beli baru jer.... rumah baru, perabut baru...

Eta said...

haha... beli baru kalu.. abg pun rambut baru la... BOTAK!!