Tuesday, December 15, 2009

Dentist Visit

Right after imad's birthday, saya bwk ketiga2 anak saya ke dentist...
Klinik pergigian Meor Ahmad di Keramat Permai berhadapan dengan masjid Setiawangsa....

Dr Meor sgt la gentle ngan budak2... and one of his favourite semasa menjalankan tugas adalah memasang lagu2 sentimental allahyarham Sudirman... mcm feel gitu... hehehe...

mula2 suppose to be turn kakak... tapi saya decide nak masukkan hanis dulu... tetiba dia taknak la pulak n gigit tgn saya sampai bengkak!! so kakak's turn la... check2... tampal satu gigi...

lepas tu imad's turn.... gigi imad byk rosak... nak tampal n cabut kang... jenuh pulak nak bukak mulut n nak ulang ke klinik.. so Dr. suggest buat kat hospital aje..since dia follow up kat HUKM... so Dr. tu rekemen untuk further follow up kat sana aje... sekejap aje la imadnya session...dulu imad pernah cabut n tampal gigi kat klinik Dr. Meor nih.. so he used to it dah... mmg anak2 saya suka la dengan Dr. Meor nih...

turn hanis pulak.. dia cam takut2... tapi disbbkan Dr. Meor nih pandai tackle budak2.. sekejap aje takutnya... tapi ngan ibu2 sekali kena duduk kat kerusi tuh... so hanis berjaya tampal gigi geraham susu dia tuh... sbb age dia baru 3 yrs old.. n ada lubang so Dr. kata baik tampal dulu.. sbb takut makin worst.... she's very good girl.. tak hek hok langsung....and lepas tuh happily dia cerita kat semua orang dia tampal gigi... dia kata...'tak akit punnn'... hehehehe...GOOD GIRL....

so by today saya kena drop by kat klinik tu nak amik referral letter... esok ada specialist appt for imad... leh discuss sekali....and hopefully tomorrow's appt goes well and imad still leh score the assesstment yg Dr. bagi... and hopefully dia tak kena amik steroid juga.. doakan ye.....

hehehe byknyeee hopefully... blasah jek laaaaa

No comments: