Saturday, January 9, 2010

achievement

hehehehe tajuk mcm la apa ehhh... hehe

my achievement sejak jadi SAHM nih.... hanis dah berjaya No Diaper.... hehehehe.... alhamdulilah... budak kecik yg montel tuh... suker giler dpt pakai panties... sooo diatas kejayaan dia tak merebes merata.... mr. ayah dah belikan 5 panties baru utk dia... hehehe.. yolah... ibu dah tak keje... mana ibu ada duit... semalam dorang berjaya menggodam poket mr. ayah kat JJ AU2... makan kat madam lim... kakak request racket badminton, imad n hanis request bola.... ibu aje terkebil2 geram tengok baju2 pyjama yg lawa2 untuk hanis... kalau la keje... udah lama ku rembat... tapi tak keje... tak boleh... kena pk... itu bukan perlu... sbb bukan takde... dah ada.. cuma geram la.. dah la comei2... murah la jugak....

ini antara moment2 yg tak best bila jadi SAHM yg takde income nih... huhuhuhu...

on the other hand... saya dah start jadi ustazah pada anak2... alhamdulilah.. imad can recite well dah... walaupun still on alif ba ta... kakak pun... cuma hanis jek la... bila ngaji suara dia jadi yg paling halus n perlahan... hehehehe... teringat kata2 mr. ayah pada kakak last month... 'bulan depan... kakak mengaji ngan ustazah baru tau... tapiiii ustazah nih garang...'...hehehehe n she wonders who..... bila tau ibu... hehehe dia ngan tenangnya kata... 'mmgla ayah... ibu kan garang'... hahahahahahaha

masak memasak pulak... i just cooked the simple2 things... mr. ayah jarang lunch or dinner kat umah coz tuntutan kerja tak menentu.. so kena la masak fav anak2.... kot la bila dah fav anak2 tuh saya jadi tak bernafsu utk makan kan... tak de maknanya.....anak makan satu pinggan... saya makan dua pinggan... huhuhuhu.... saya sudah sgt gumukssss
n my microwave masih tak berfius... mr. ayah tak de masa nak pasang... hehe... elok gak tuh... kang dah pasang kang.. ada aje idea nak masak kannn... sooo baik buat bodo aje... hehehehehe...

oklah... nak bersiap2 ke ikea... mr. ayah nak belikan kakak meja study.... daaaa

No comments: