Wednesday, January 27, 2010

Kakak and Hanis

Kakak

Dah lama tak cerita tentang kakak….alhamdulilah.. she’s doing well… bertambah matured la jugak… she joined puteri islam… the main reason.. sbb boleh belajar masak and buat kerja rumah sooo dapatla tolong ibu kata dia...… hmmm sejukkk perut dengar… hehe.. tapi kelakar la jugak.. .dlm byk2 tuh.. dia boleh nak join puteri islam.. ngeh ngeh… tapi apa2 pun alhamdulilah… bila Tanya kenapa tak masuk tunas puteri (she made her own decision).. dia kata.. nanti kena gi camping.. nanti kalau gi camping kakak mesti teringat kat ibu n opah… hehehehe

Andd…. She also joined taekwando… ayooo anak dara keremping saya masuk taekwando… hehehe… dia jugak yang nak.. n tak kisah if saya tinggalkan dia tak bwk gi jenjalan or soping coz her taekwando class is on Sunday afternoon…

Citer kelakar on the day of the taekwando registration… anak dara kecik saya terjatuh dalam kolam ikan sekolah kakak… hahahaha instead of peluk n pujuk dia… saya ketawa berdekah2.. coz of sambil dia nangis dia ckp.. ‘abis baju anis basah…. Abis spender anis basah’.. hahahahaha… mana la tak basah anak oiii.. dah terjun dlm kolam ikan…. Hehehe… rasanya dia tak sakit sgt.. Cuma terkejut n bengang tgk ibu, kakak n abang dia ketawakan dia… hehehehehe.. rasakan!!!

Okay back to kakak…. Now every morning dia akan jalan kaki aje kesekolah agama.. dah dekat ngan rumah… selalu bawak bekal ke sekolah baik sekolah agama or kebangsaan.. biskut butter pun jadi.. oreo pun ok..and saved her pocket money… rasanya sebab every morning dia dah breakfast… balik dari sekolah agama lak, I will make sure dia akan makan before ke sekolah kebangsaan…saya Cuma bagi dia RM4 utk sekolah pagi dan petang… selalunya dia akan guna RM2 sahaja… balance will go into her ‘tabung’... okeyla… its up to her, either dia nak saved or not.. saya Cuma beri galakan… maybe dia seronok tiap kali dia kira duit dalam tabung tuh… adakalah terlajak jugak.. bila eskrem di depan mata… hehehe.. biasalah budak2…

Hanis

Hanis lak makin cheeky… pegi kemana pun ada aje org menyapa dia.. or usik dia… disbbkan dia saya dpt parking free kat HUKM on 26/01 tuh.. hehehe.. dah budak parking tuh suka usik2 dia… hehe…

Like to call me mama or mummy with her mengada2 voice… kemana saya pergi, disitulah dia… saya ke dapur dia kedapur… kadang2 saya saje je nyorok… haa .. bergaunglah sore dia.. ‘mummy… mummy’…. Hehehehehe

Suka menyanyi, macam2 lagi la keletah dia yg buat saya tak sunyi dan rasa seronok duduk rumah… and she also a good helper… tolong angkat baju, angkat bakul kain (hahaha ibu dia ragging dia), basuh pinggan….and a good sister too… selalu tolong imad cabutkan kasut sekolah, bwk beg sekolah imad… n rasanya dia boleh jadi woman football player kot.. sbb bila tgk dia gelecek bola tuh.. aduhaiiii cam dah terror2 aje.. hehe… oh ye kami dah rajin ke padang… so far dah ke padang jelatek, ampang hilir dan kawasan terdekat aje… bak kata mr. ayah… kena keep fit…. N me lak.. bak kata hanis… ‘ibu gumuks’… hehehehe… sooo kenala jog….nak diet makan susah..so kena la eksasais…. Hehe (poyossss)

Nanti la bila mood rajin upload saya datang… saya upload photos2 yg dah nak berkulat dalam kamera tu ye…. From my adik wedding, jalan2, schooling… sampai la our visit to ikea… hahaha… entah bila zaman la tuh….sooo baca jek la posting2 saya yg laju bak roket nih ye...hehehe ekceli dah taip dlm word... tinggal cut n paste aje...maklum la dah seminggu streamyx out!!!!

No comments: