Wednesday, January 27, 2010

Kelas Pendidikan Khas

Berjumpa dengan pegawai psikologi… byk lagi benda yg kami bincangkan… perihal kelas pendidikan khas… yg pelik bin ajaibnya… sekolah imad still tak lagi tersenarai dalam list sekolah yang ada kelas pendidikan khas… even pegawai tuh pun baru tahu bila saya terangkan….jenuh la pengawai tu dengar syarahan mr. ayah… hehehe.. nasib….

Menurut beliau, kelas pendidikan khas nih wujud samaada permintaan dari pihak sekolah dan juga komuniti… ada juga katanya.. permintaan dari sekolah.. tapi KOMUNITI menentang… takmo adakan kelas pendidikan khas…kata pegawai tuh.. area damansara…. Hmmm nampaknya keperluan orang2 kurang upaya nih pun susah jugak nak dapat ye…. Hmmmm….tak kena batang hidung bak kata Mr. ayah…

Kata pegawai itu lagi… kebanyakan kelas pendidikan khas yang bagus dan yang full with facilities, semua bergantung pada cikgu dan jugak parents… like sekolah imad.. baru dua tahun beroperasi… jadi keperluan kelas memasak masih kosong.. bak kata imad…’cikgu kata cikgu takde duit nak beli dapur’….jadi disinilah peranan penyelaras, guru dan parents… rasanya kelas pendidikan khas yang terbaik n full with facilities is BTS…

Semasa perjumpaan parents minggu lepas pun (bukan PIBG ye) kebykan parents tak turn up…mostly parents yang sama aje…jadi dari situ dah mula dilantik wakil ke PIBG… Actually ada yang cadangkan Mr. Ayah but with his commitment.. dia kata dia tak boleh jadi wakil but he will try his very best utk hadir jugak…n lucky jugak dia pegang kata2 tuh… sbb on the day yg ada meeting PIBG tuh… org yg kami lantik sebagai wakil parents tak datang…n Mr. Ayah was there to take charge… so far he fight for ‘tandas mesra OKU’ dulu…..and others will follow.. kata dia….

Apa2 pun saya berdoa semoga ALLAH permudahkanlah segala urusan kami didunia ini.. amin…..

No comments: