Tuesday, January 12, 2010

My new neighbours

disbbkan kami beli rumah yg dah berumur lebih 20 thn.. makanya jiran2 kami pun baya2 our parents..... hehehehe.. nasib den laaaa....

jiran sebelah kanan.... mak engku n pak R.... they have 3 children, sorang dah kawin, sorang belum n sorang lagi bedridden, yg bedridden tu sebaya saya rasanya.... mak engku nih jarang kuar pagar... yelah kang kata jarang kuar umah, tak logik la kan.. hahaha... she's so nice... selalu dia tgk anak2 saya terjerit2 main kat luar tuh ha... n selalu jugak saya said sorry to her due to my children punya volume... dia kata tak pe... baru la tak sunyi... hehehehe... if not mistaken, dia nih golongan kerabat pahang n married to pak R org biasa....kisah hidup pak R nih... sgt tragis n bagus dijadikan panduan hidup... tapi tak yah la cite kat sini kann... hehehe... sume2 nih mr. ayah la yg cite... dia kan pioneer kat area nih... dah kata tanah tumpah darah dia.....

jiran sebelah kiri lak... meniaga nasi lemak sotong yg istimewa... sedappp, tetiap ari saya akan terbau masakan sambal sotong makcik nah nih... bukak jek pintu belakang confirm bau... n confirm lapar.....her husband pencen apa ntah... anak2 pun tak duduk ngan dorang... soooo senyap sunyi jek la rumah dorang, kecuali cuti skolah....

sebelah rumah mak cik nah nih... rumah suami isteri yg dulu keje gomen, tak silap wifenya dulu keje nurse kat HKL... pakcik daud tuh tak tau la apa pulak....makcik tuh saya terlupa la siapa nama eh... pangge makcik aje... kalau ckp ngan dia speaking london aje...dia lak bahasakan diri ai u ai u aje... hehehe... suka karaoke kot makcik nih... kalau pagi2 lepas subuh tu saya sidai kain kat belakang sure dgr dia nyanyi lagu2 lama... yg kekanda adinda la, suci dlm debu la, tadi pagi dengo lagu rohana jalil... hehehehe... boleh tahan gak sore dia....
pakcik daud nih ada second wife... hidup dorang harmoni w/pun kadang dgr jugak kilat,petir n guruh sambar menyambar... hahaha 2nd wife pakcik daud, makcik siti... meniaga nasi campur... sooo kalau saya tak sempat or malas masak... saya gi situ aje... hehehehe confirm dpt diskaun.. sbb makcik siti nih baik ngan mil saya... mr. ayah kata.. makcik siti nih dulu selalu tolong dorang masa kecik2.... now pakcik daud nih menolong 2nd wife dia meniaga la... pagi nasi lemak n roti canai... tgh hari nasi campur.....

itu la cite jiran2 saya... hehehehe... berbeda giler dari dulu... kalau masuk waktu solat tuh, mana2 yg nak gi masjid tuh, kalau nampak saya kat luar.. mesti tegur.. kadang2 segan pun ada...yelah yg tegur tu pakcik2... kang jeles lak makcik2 kang.... hahahaha
kadang2 saya nampak aje pakcik2 yg rajin menegur tuh dari jauh.. cepat2 saya masuk umah or kalau saya dlm keta... saya buat2 ckp kat phone.. hehehe.. kena la berlakon....

2 comments:

Fazidah said...

Eta, the best part duduk ngan org yang lebih "dewasa" dari kita ni.... kita selalu rasa muda... In my case, although tak jauh beza, but my neighbors treat me mcm adik2... rasa muda selalu, hehehe

Eta said...

kak...
ini bukan treat like adik2 dah... dah treat cam anak2 dah... hehe