Friday, January 15, 2010

perihal makan

Hati ibu mana yg tak berbunga2 bilamana bekal yang dibekalkan untuk anak habis dimakan...

dah dua hari imad bawak bekal ke sekolah... first day nugget satu bekas n sos tomato satu bekas... imad sgt sukerrrrr sos tomato, kalau bawak bekal tuh.. takleh sikit2 sosnya ye.... hehehe....
2nd day, imad request tuna sandwich.... saya buat la 3 keping, alhamdulilah habis... sampai umah tadi dia tanya lagi... saya buatkan dua keping... licin.. dia nak lagi... buat 2 keping.. licin jugak.... peh tu tanya pulak saya masak apa untuk lunch...kebetulan saya mmg buat bubur nasi n sup fishball utk kakak makan sblm gi skolah, asam pedas kepala ikan merah, ikan goreng n tumis sayur kobis... dia kata dia nak makan bubur n sup fishball... imad nih sebenarnya bukan penggemar bubur nasi... kata la sedap macam mana bubur nasi tuh.. tak hinginnya dia.... tapi tadi bila saya suap dia... 2 mangkuk habis...
yee.. saya masih suap dia, tapi untuk lunch sajalah.. sbb nak bagi dia makan byk sket... bila bersuap dia makan byk.. lagi2 berlawan ngan hanis...
alhamdulilah.. hanis pun dah kurang minum susu... sejak2 saya dah duduk rumah, dah toilet train, makan pun bersuap byk...

sejak sekolah, breakfast tak pernah imad tinggal... selalunya he request roti n scramble egg, kadang honey star with milk, nugget but selalunya roti la... frech toast pun dia suka.. tapi ikut mood....syera nih susah sket nak breakfast.. kena paksa baru la terkulat2 telan...imad mmg best... 2 keping roti sekali makan....

kalau tak bawak bekal dia beli kat kantin... selalunya nasi lemak without sambal.. so dia makan nasi lemak kosong n telur rebus... tapi selalu tak habis... kesian dia.....

macam mana la saya nak kerja balik nih... saya dah suka duduk rumahhhh... huhuhuhuhuhuhu....

No comments: