Saturday, January 30, 2010

She's my BESTFRIEND

today supposed to be my leisure day... tapi tak menjadi n terjadi... yada yada... stop here!!!!!

tadi while tunggu kakak mandi nak solat sama2... i check la purse dia... ari nih dia tak belanja... dah dua hari dia save RM4 a day... reason... kenyang makan bekal...yesterday... saya bekalkan dia sosej roll (sempoi jek) with chilli sos and an apple... today i just bekalkan dia roti gardendia sapu butter n tabur gula with and apple gak...but b4 she went to school... saya bwk dia makan nasi ayam... saya adalah kemalasan mahu pergi ke kedai utk membeli bahan mentah untuk dimasak...

masa dalam kereta dari sekolah dia... she asked me... 'ibu nak gi work ker isnin nanti??' i always said that i'm going to work if i need to go out with friends or what... dorang pun tak perasan sgt.. coz sometimes i do wear jeans/casual wear utk gi office... i asked her back... 'why???'... dia kata 'kalau ibu nak gi work... ibu pergi la... takpe... biar kakak jaga adik2'.... ohhhh my... i almost nak meleleh air mata....she is just 81/2 years old.. tapi dia boleh faham perasaan saya.... dia sambung lagi...'takpe ibu.. hari isnin kakak cuti, kalau ibu nak balik kampung jumpa opah pun takpe... kakak tak boleh la ikut ibu.. sbb kakak ada taekwando'... yess... i wanna see my mum so badly...and i always said to her...'kakak ibu rindu la dengan opah'... n she will replied the same to me.....

i believe she is my best friend forever......she...my little Nurdhaniah Insyirah.....huhuhu... huuuuuhhhh i can't write anymore!!!!!!

1 comment:

Kay said...

Salam,
Alhamdulillah...K.Eta ada syera yg mmg sgt la adorable, memahami & hopefully, makin dia besar, both of u can share many many stories together-gether.

hopefully khalish n mikael will be my bff too...