Wednesday, February 24, 2010

kereta

wahhhh lama giler tak update yekk...

just wanna share pasal experience driving pagi tadi... masa hantar imad gi sekolah... la nih saya pulak took over send imad to school, since mr. ayah kena kuar pagi2.. ada sikit kalam kalibuts la jugak... kena angkat hanis masuk keta, kena make sure syera n imad bekfes....n syera jalan kaki ke sekolah.. baru la saya boleh start enjin.....

pagi tadi while driving to Taman Permata.... ada la satu keta kelisa biru di depan saya.. bunyi ekzos terkentut2... imad kata power sbb ekzos dia dua... imad tu kalau keta ada dua ekzos aje.. mesti kata power... bila ada bumper of course la kita brake kann... sekali tgk.. lampu brake dia ala2 kaler putih la yee... ish ish ish.. sib baik saya nih tak buta warna lagi.... peh tu he gave a signal nak turn right.... tau kaler apa yg kuar dari lampu signal dia... kaler biruuuuu... sgt bodossss and sangat tak sayang diri.. buat la orang tak perasan... tak ke di henjutnya ko.. dahhhh eksiden.. kot ye pun nak bergaya, nak upgrade n nak lain dari yang lain.. jangan la ko ubah benda2 yang dah sememangnya menjadi ketahuan dan menjadi syarat dan undang2 jalanraya... kang kalau eksiden.. orang lain jugak yg ko salahkan... hiiii tak suka la saya!!!!!!! sib baik bukan adik saya.. kalau adik saya dah lama kena hempuk ngan bapak saya... hehehe dan saya cuma akan kata.... 'u deserve it!!!'
disbbkan dia nak turn right.. maka saya pun memotong la keta dia sambil bagi signal kiri.. sblm tuh kena tgk cermin kiri n belakang dulu.. takut2 ada mat motor... dan saya bunyikan HON saya sekali... hehehehe.. jangan main2.. hon saya amatla kuat.. bak kata mr. ayah.. macam hon lori... silap2 hon lori pun kalah....hehehehe

haiii mat2 driver kat luar sana.... insaf2 laaaa......sayangilah diri anda dan ingatlah orang yg tersayang... hehehehe

No comments: