Monday, February 1, 2010

Keterujaan

wahhhh tajukk... hihihihi..

gambar dia tak upload2 lagi.. even gambo dari professional photographer pun tak dapat lagi... tup2... dah dpt gud news... remember my bro yg weddingnya 19/12 ari tuh....

Alhamdulilahhhh... rezki dariNYA.... his wife dah pregnant 4 weeks kot... and another surprise for him... it will be twin!!!!! hehehehehe... yeee salasilah kami baik sebelah ayah atau sebelah mak mmg ada susur galur twin.. hehehehe..

dan saya sebagai kakak yang sulung, sebagai mak long... amatla teruja... ngeh ngeh ngeh... tapi kesian dengan adik ipar saya tuh... sicknessnya tak menentu... dah la berjauhan dengan suami.. yee... dia di KL and adik saya di Perak... apa2 pun saya hanya mampu doakan yang terbaik...

ada jugak bagi tips2 dan nasihat2...tapi nak bagi lebih2 pun .. saya tak mengalami sickness apa2 pun ketika pregnant ketiga2 anak saya.. sampai mak saya naik pelik... 'hang gosok gigi pun tak rasa nak muntah'... saya jawab... 'ntah takdak pun... relax jek'...hehehehe nak tau sapa yg teruk muntah... MR AYAH... ngeh ngeh ngeh...

kalau tetiba saya teringin sesuatu, makan asam bagai.. tak payah la tanya saya pregnant ker tidak.. sbb takkannya... sbb saya mmg suka asam dan saya mmg kuat makan... TAPIIII kalau Mr. ayah tetiba loya, muntah.. peh tu makanan dia request tu lain dari yg lain... CONFIRM la saya pregnant.. even belum tarikh bendera pun dah leh nampak garis2 ala positif pregnant.. hehehehehehe.... itu saya...

apa2 pun.. semoga adik ipar saya tuh berjaya mengharungi dugaan ini dengan tabah dan sabar... sbb selepas nih cabarannya lagi kental... hehehehe...

No comments: