Friday, February 5, 2010

Today

Today adalah kemalasan memasak... hehehehe

Tapi sempat lagi buat bekfes cucur udng + kentang + carrot.... bekalkan utk imad n kakak n lepas anak2 n Mr. Ayah keluar... saya pun memulakan misi saya... gosok baju!! aduhaiii.. sangat bencinta la nak gosok baju... dulu2 kalau malash.. baju Mr. Ayah saya sub aje kat dobi... baju saya tak yah gosok2 pun... tapi kalau kena gak... sub gak skali...hehehe peh tu bagi jek resit tuh kat Mr. Ayah....baju anak2 leh kautim lagi... tapi this year... imad start school.. baju dia sehari satu... soo dia je dah 5 pasang... kakak sekolah agama 5 pasang, sekolah keb. 5 pasang... tak ker 15 pasang dah tuh....lum lagi cmpur baju Mr. Ayah...sejak2 jadi SAHM nih tak tergamak le pulak saya nak sub ke dobi.. (hehehe ada ciri2 isteri solehah tak???)... hehehe... so saya la adjust hari menggosok saya, kena ada dua hari... yeee dulu2 hari menggosok saya satu hari saje... yakni samada hari sabtu or ahad... now kena la tambah... lagi satu hari... so that tak ler terbeban sgt saya nanti....
so tadi saya start from 8 a.m. till 10:30 a.m ok.... byk giler baju bajan saya.... mmg everytime gosok baju mesti lebih dari 1 hr...
and Mr. Ayah lak call bagitau tak balik lunch... weee hooooo

maka saya hanya panaskan kari ikan susu (masih ada balance), goreng ayam berempah utk kakak, masak kicap ayam utk imad... dah sudah... hehehehehe

semalam saya masak kari ikan susu, tauhu telur sos tiram and tumis berkuah sayur sawi bunga aje... hehehe

sooo petang nanti kena la masak sket for dinner, dah lunchnye malashhh.... dlm kepala.... buat sotong goreng kunyit jek la... tak pun paprik campur... senang.. semua ada.... sayur n lauk dlm satu dish....

ok kengkawan.. ini la kejenye saya ye.... dedulu time lunch leh la gossip2 kan, cite laki balik lambat la... anak terkencing la... hahaha la nih korang baca jek la blog nih tuk perkembangan terkini.. so kalau nanti jumpa korang terasa ternampak tergemuk ker... jgn complaint okay... hehehehe

No comments: