Friday, March 5, 2010

Alhamdulilahhh

Alhamdulilah... saya telah menghadiri 3 interview sepanjang minggu ini...
first, temp job dkt2 ngan area rumah tapi job scope boleh tahan.. kena serve big bosses....
after that 2nd interview di KNB... and today interview di salah sebuah oil n gas company....

Ikutkan saya telah pun mendapat offer utk temp job tuh dan report duty on Tuesday.. but because of the 2nd interview with KNB was on Wednesday makanya saya minta utk report duty on Thursday... lagipun hati amat berat la untuk bekerja kembali... sayang nak tinggal anak2.. huhuhu...

so on Wednesday, the 2nd interview went well.. alhamdulilah.. 90% la chances tuh.. and they hope that i will delay the temp offer... oleh kerana saya pun tak nak pening kepala, rasa nak lepak duduk umah baking lagi best.. so i decline the temp offer.... takpe la... ada la rezeki yang lain nanti... and petang tuh sedang saya melawat kawan yang baru lepas bersalin... dapat pulak panggilan telefon for another interview di 0&G company nih.... scheduled on Friday which is today....

untuk memanafaatkan masa yang terluang ... saya mengikuti kelas tart n creampuff on thursday..... alhamdulilah jadi dan sangat happy... now i can bake my own cupcakes (which i ikut kelas kat setiawangsa and cikgu dia muda belia n sgt jelita) and tart... kelas tart nih di bukit keramat.. cikgunya strict la sket.. hehehe.. n sgt laju la pulak explanationnya.. tapi saya belasah jek... nak belajar kannnn... at least i'm not doing nothing.. at least ada ilmu didada.. hahahaha...

Disamping tu juga.. saya menjual Jus Kurma Genius berdikit2.. alhamdulilah.. sambutan menggalakkan dari kalangan kawan2 dan saudara mara....nak order??? email la saya... hehehehe.. khasiat jus kurma akan dipublish pada post yg akan datang okay...ini berkat bimbingan senior saya.. Kak Rohanah.. beliau yang banyak memberikan galakan.. dari seorang pemalu.. saya berjaya menjual sebanyak 30 botol... hehehehe.. belasah aje... lagipun jus kurma nih byk khasiatnya.. itu yg saya teruja...

Alhamdulilah... tadi masa lepas interview di O&G company tuh, i've got a call from KNB... Insya allah takde aral melintang i will report duty next week.. tgh tunggu offer letter... dengan KNB nih tak payah nak pikir dua kali... sebab benefitnya amat bagus utk saya tolak... unlimited medical for outpatient and hospitalization for family, unlimited dental (boleh la saya kerjakan gigi imad lepas nih, tak yah gi HUKM), epf 19%, phone and parking allowances, esos, bonus, meal allowance n apa lagi ntah.. dah luper....oh ye.. maternity pun ada ye.. hehehe yg nih is not in my priority list tu yg lupa tuhh..... hahahahaha...

apa2 pun syukurr.. alhamdulilah.. rezeki anak2... hopes that kerja baru nih tak sehectic kerja lama... coz division yang i joined nih quite big....and saya masih ada masa untuk anak2... hopefully....

oh ye lagi satu.. saya sudah pun mempunyai tools tuk baking ye.. sudah ada stand mixer (before this hand mixer aje), digital scale, noozles, muffin tray... hehehehe... berdikit2 la ye.. utk anak2 juga.....sbb sblm berpindah ke rumah skang nih, saya tak pernah bake.. saya rajin buat yg kukusan aje... nak buat kuih raya pun, balik kpg baru selinsing lengan... now with a spacious kitchen.. saya rasa tak ada alasan utk saya bermalasan... hehehehehe

2 comments:

Fazidah said...

Eta, boleh lah kita bertukar2 baking idea... or boleh lah kita pegi class sama2

Eta said...

ala.. akak dah pro!!! saya budak baru belajar... hehehehe