Friday, March 26, 2010

bermulalah rutin ku

Mr ayah outstation to bali... so left me with the kids... agak kalam kalibuts la jugak.. hehe

pagi tadi kul 6 budak2 dah bgn.. hug n kiss mr. ayah yg baru solat subuh n nak gi airport dah... kul 6. 30 baru dorang mandi... siapkan imad jek took me about half n hour... coz dia nih segalanya akan tanya kita... pakai baju boleh la sendiri... tp pakai stokin n nak kemas2 kan baju n rambut tuh kena kita jugak... i need to on the shower, the heater for him... mcm kakak sume dah boleh sendiri... suruh dorang bekfes, minum jus kurma, bgnkan hanis sbb kena bagi ubat demam dulu.. petang n malam tadi tak demam.. pagi nih dah dedar2 la pulak... bagi jus kurma, buat susu... menangis nak dukung pulak.. aduhaiii.. sib baik la umah bwh dah.. kalau umah atas.. maula saya jadi hulk hogan kot....
so gedebuk gedebak about 7. 30 jugak kuar umah... anto hanis dulu sbb i ingat nak berdesup terus ke opis... sampai kat school takde pulak PPM tuh.. so i need to park the car, bwk dia turun, angkat beg dia, help him with the stairs... n baru la i nampak PPM tu tengah berborak sambil berlenggang kangkung ke arah imad... so i just kiss him n left him there... and zasss ke opis... jalan lak jem.. masa nih how i wish i have the cilok skill from mr. ayah... kalau ngan mr. ayah 8.10 from home pun leh sampai opis b4 8.30... kerrr mmg rezeki dia masa tuh eh... hahahahahah

cari parking satu hal, nak berjalan dari parking satu hal.. sooo my mission lunch hour nanti... oh ye my lunch hour 2 and half hour ye.... mencari sandal utk dilanyak .. sandal yg comfortable and presentable... i have this comfortable hush puppies sandal.. tapi dah agak buruks sbb dah kena lanyak semasa menjadi SAHM.. hehehe yolah takkan nak anto anak skolah pakai heels lak kann... peh tu i jenis tak suka pakai selipar.. sbb kaki i burukss... tak halus mulus putih melepak cam kaki2 org lain... hahaha..

so kengkawan.. sapa nak join i window shopping???? mariiiiiiii hehehehe

No comments: