Sunday, March 28, 2010

Book Fair

Pagi tadi bangun n settlekan segala kerja rumah... washing, wiping, moping... and sidaing (hehe)... teringat nak bwk kakak gi beli story book...

Dah promise dia nak bawak dia gi bookstore to buy story book.. since the story book yg beli online tuh dah habis baca... n one more thing.. nak ajar dia guna duit... how to buy, the balance etc2... selalu belanja sekolah singgit dua hinggit jek kan.. kalau beli buku ada puluh2, ada belas2 kann...
dah selesai segala kerja... baru teringat ada book fair skang nih.. calling2 sil n dia pun kata nak ikut... but she was busy in the office la pulak.. so kena tunggu... sambil tu bolehla saya menunggu sehingga kering garing kain baju bajan.. selepas solat zohor maka bersiap2 la kami... gi lunch, n ke rumah mil utk menunggu sil... tapi tak jugak pulang2... haihhh.. makcik dah boring... later she called kata.. tak leh ikut sbb byk keroje...
oklah... disbbkan fil nak keluar.. so i tumpang dia n ask him to drop me kat lrt station, ilang akal la nak drive gi sana... hehe.. ajak anak2 sil pun dorang takmo ikut...maka bergegas la kami ke book fair... solat asar diampang park sbb kebetulan fil drop disitu.. naik lrt dari ampang park n tkr di masjid jamek.. terus ke pwtc.....
orang mmg ramai.. even masa kami gi tuh pun.. ramai gak yg masih berpusu2 menuju ke book fair...
hajat dihati.. nak beli novel kakak english n bm.. satu novel for each... suruh dia bwk duit dia dalam RM50... me lak nak beli novel 2 pun jadi la... n buku coloring n activity for imad... last2 tau apa yg diborong oleh kami dua beranak.....

Novel BM kakak - 4
Story book (English) kakak - 12
Activity book kakak - 8
Acitivity books Hanis n Imad - 12
Novel ibu - 4 (JS publishing)
Buku Ustaz Hasrizal - 3 (Kesinambungan Aku terima Nikahnya)
keychain ana muslim - 2

hehehehehehe... itupun kami tak pi PTS... tak pi Alaf 21, MPH n karangkraf... kalau singgah mau kopak... sib baik la kena solat maghrib.. kalau tak.. hmmm selamatttt.. and all those books cost me only RM280....

sangat berbaloi2... sempat belek buku resepi.. tapi letak balik.. hehehe..

sedih gak tak dpt bwk imad n hanis... tapi tak daya la saya nak bwk dua org tu tanpa bantuan mr. ayah.. lagi2 imad... sbb tempat yang kami pergi tuh mana la ada orang yg belas kasihan (nama pun book fair kannn)... n facilities utk OKU pun takde... tapi takpe.. dorang tak tau pun... kalau tau.. mau dorang takmo ikut... hehehe

No comments: