Monday, March 29, 2010

Guilty

Rasa bersalah pada imad sejak saya bekerja nih… and sejak mr. ayah outstation…

Every morning mesti dia kena marah sbb lambat or he waits for me to pakaikan dia baju, singlet… stokin.. pakaikan minyak rambut… aduhaiiii…

Mana nak prepare breakfast, siapkan bekalan, nak siapkan diri sendiri, nak bgn kan hanis n pujuk2 dia… tak pun mmg tak bgnkan hanis.. hangkut jek dlm pejam2 tuh… kalau ada mr. ayah dia yg selalu siapkan imad… n imad pun mmg looking forward nak ayahhhh dia jugak siapkan.. sbb leh manja2.. kalau ngan saya.. saya akan suruh gak dia buat sendiri.. dah terkial2 sgt.. baru saya tolong…

Macam pagi tadi.. hantar dia ke sekolah.. PPM tu still takde lagi… dah dua hari dah kena.. aduhaiii… so kena la park keta, tawakkal aje tinggal kan hanis dlm keta.. n bwk imad naik ke kelas… tak jauh la .. sib baik… tapi tu lah.. tergesa2.. dulu leh lambai2.. tunggu PPM datang amik dia… elok dia hilang dari pandangan baru gerak…. Huhuhuhu.. kesian dia…

Nak keluar awal.. kesian kat kakak, keluar kul 7.30… kita pulak yg lambat… yelah nak drop hanis lagi… imad lagi… rasanya mmg kena bersabar jek la sementara mr. ayah takde nih… nanti dia balik.. the routine will run smoothly kot.. insya allah…

Insya allah this Saturday his school will be having Sports day… minta2 la mr. ayah sempat balik.. bersemangat sket imad… malam tadi pun sume berkampung dlm bilik saya… hehehe.. ayah takde.. bagi can la kann….

Semalam saya tonton la cite Anak – anak lorong sambil melipat kain dua tiga timbun tuh.. (isshhhhh how I wish mr. ayah ada..), jalan cerita dia mmg la best… tapi tak de la sampai saya rasa nak menangis… tapi at the end of the story masa yg azim (adik) meninggal n amira (sister) menangis suruh adik dia bangun tuh.. mmg tak boleh saya tahan.. tanpa disekat2 mengalir air mata saya…menangis sampai tersedu2… hmmm…

Ini belum baca novel kakak yg ‘adikku istimewa’ tuh… mau asik menangis lak kang…!!! Haiiii sgt emo la saya nih!!!

No comments: