Monday, April 19, 2010

Cerita balik kpg

On last Friday nite... drove back to Semanggol... arrived there almost kul 2.30 pagi.. bertolak kul 11 pm... my anak sedare si aqill terus jadi segar bugar when he saw me... 'ye ye along balik, ye ye hanis dah sampai'.. hehehe hanis is his best buddy... but not yaya.. hehe boleh bercakaran depa dua org nih...

bermalam di rumah chaq since tok ada kat sana... mmg meriah la umah chaq... tapi umah chaq mana pernah sunyi... mmg sentiasa meriah with anak2, cucu2, anak2 sedare, anak2 angkat.. hehe
tok was sooo ill.. kesian tgk tok.. last cny tok still boleh berjalan sambil bertongkat... now nak duduk pun sekejap2 jek... dah tak boleh jalan dah... dah on diaper dah pun... tapi memory tok masih kuat.. masih ingat lagi kami2 cucu2 dia nih.. even bila tanya n sembang with her.. dia masih boleh jawab n dia pun tanya khabar kita jugak...
the next day me n mak helping chaq to masak lunch... masak lemak pucuk ubi, asam pedas pari, perut rebus, air asam, masak merah ayam, ayam n ikan goreng, sayur bayam tumis air... walla!!!.. saya tambah 3 kali... ngeh3...
anak2 chaq pun sorang2 sampai together with my 3rd bro...alang...

ada satu incident...one of anak chaq kena sampuk masa otw nak balik kpg... just after tapah... she suddenly very quiet n screaming... the hubby dah gelabah dah... singgah ipoh coz he thought that his SIL tak balik kpg.. tgk2 takde orang.. so he drove all the way with his wife crying at the back seat... nasib baikla anak2 dia tak buat hal n pandai bwk diri...
elok dia sampai jek... she hugged chaq n still crying... after a while n there was one ustaz tolong tgk2kan dia.. baru la dia ok...
bila dia dah ok... barulah kami dok tanya2 dia what happened... dia pun tak ingat...yg dia ingat dia nampak accident.. n try to capai anak dia but tak sempat.. gitula....
peh tu mcm2 lawak la yg my other cousins dok buat ngan dia... hehehe...

sooo to those yg selalu guna hiway utara selatan tuh.. beware la... this is the first time happened to her... sblm2 nih tak pernah la pulak... menakutkan pun iye jugak.. hehehe... zikir n doa la banyak yer....

n lucky imad forgot on his trip to BMLT... hehe.. dah syiok jumpa cousin2 dia... dok bergusti n bermain sakan... BMLT tak gi pun dah tak kisah... selametttssss hehehe

No comments: