Thursday, April 22, 2010

imad

last monday, masa kat sekolah imad terkencing dlm seluar.. kesian dia... lucky mr. ayah yg fetch dia from school... so bila i dah balik keje mr. ayah told me about that... n mr. ayah said...'byk pulak excuse dia, bila tanya kenapa dia kencing dlm seluar, kena pakai selipar la, bukak stokin la'... so i just tambah... 'agaknya dia tahan sgt la tuh, ingat boleh lepas kat rumah'...

later me tanya dia 'kenapa abang kencing kat school?'... dia sengih jek.. 'i told him lagi.. abg jgn buat lagi ye... lainkali gi toilet ye, nanti kalau abg buat lagi, cikgu tak bagi abg sekolah kat situ'.. terus dia angguk2...

bukan saja2 nak ckp cikgu tak bagi skola kat situ.. but mmg true... pendidikan khas pun ada kriteria2 yg dorang nilai... kalau tak boleh ckp nak ker toilet, on diaper mmg dorang tak terima...

nasib baik la toilet mesra OKU abang dah siap.. itupun sebab ada insan yg baik hati nak derma utk buat toilet tuh... now we are working with the teachers on the partition... sbb bila tanya jabatan pendidikan... jawapannya... 'TAKDE BAJET'... mcm mana la budak2 tu nak belajar... budak2 makin bertambah, kelas satu aje, nak divide pulak takde bajet... kesian tgk dorang... mr. ayah ada proposed kabin... nak kena tgk gak tuh.. kos kabin tuh... sbb mesti la kena ada ekon kann... hmmm

apa2 pun semaga ALLAH permudahkan segalanya... aminn.....

No comments: