Sunday, April 4, 2010

Sports day SK Tmn Permata

Semalam adalah sports day SKTP....

meriahh... acara perbarisan rumah dah ghupa acara pakaian beragam dah.. hahaha... yg rumah merah ibarat pahlawan, biru ala2 org dari negara arab siap berpurdah muka dan bertopi tinggi.. kesian budak2 tuh.. mesti panas berpeluh2..,kuning dgn tema flora n fauna.. yg jadi bee tuh.. siap berhidung belang2 n berkaca mata hitam... n rumah hijau tema fantasi... biasa2 aje la....

imad masuk acara individu... (tokojut gak), baling gelung... oklah.. tak sabar2 dia.. siap tanya ada hadiah ker tak... so far tgk mmg la dia betul2 lari... takde confuse ker apa ker... nampak dari jauh mcm dpt no. 2... tapi bila announcement takde pulak nama dia... dia dah nak nangis dah.. kesian dia... tapi cikgu pujuk la kata semua org dpt hadiah.. tapi tak tau kenapa this time diorang announce until 3 aje... dah nama pun pendidikan khas.. bagi jek sume budak tuh naik sekali harung... bengang gak... tapi takpe laa... satu hal la pulak kita nak pujuk dia... kalau tau tak yah masuk sukan ye dak.. hehehehe...
bab2 bagi hadiah pun satu hal.. kesian tgk penyelaras pendidikan khas nih... sblm mula sukan pendidikan khas tuh saya duduk betul2 ditepi tempat dorang bahagi2 hadiah n etc.. sy tgk cikgu bertugas relax jek... hadiah pendidikan khas saya tgk bungkus dlm plastik lagi, hadiah utk pra pun mcm tuh... n bila imad nak start sukan saya ke padang.. bagi dia moral support... tup2 dah habis acara pendidikan khas..hadiah tak siap2 lagi.. kesian..itu yg jadi kelam kabut.. suppose sebut semua nama, tak disebut.. yg acara lari 75 mtr.. pi bantai buat dua kali.. kesian tgk cikgu2 pendidikan khas.. cikgu2 lain mcm tak membantu...
tapi takpela .. just let go jek la... biarla cikgu2 tu yg solve the problem...

acara pendidikan khas kelakar.. mcm2 peel... ada yg geli tgk padang becak.. elok2 nak berlari, pi kat cikgu minta dukung.. dgn yg tak berlari jalan jengket2nya... yg suppose berlari stret.. pi patah balik.. yg pantas berlari dah tak leh stop la pulak.. mcm2 hal.. hehehehe... mmg memerlukan kesabaran yg tinggi jadi cikgu pendidikan khas nih.. mmg salute la dengan dorang... BAGUS N SABARRRR...

so utk memujuk imad... lepas acara, saya bwk dia makan nasi ayam feveret dia... alhamdulilah.. lupa dah dia pasal hadiah.... hehehe... dan ibu pun lega... fuuhhhhh.. ingat senang ker nak rasuah ooopsss pujuk dia....

No comments: