Friday, April 16, 2010

Tok Nek

my bro called kata tok was very ill... masuk hospital tapi dia takmo pulak duduk kat dalam tuh.. menangis2 minta kat my ayah utk discharge...
dahhh kesian sgt tgk tok.. ayah pun minta discharge.. so this weekend kami adik beradik plan nak balik kpg ke taiping utk jenguk tok... mesti tok suka ramai2 balik berkumpul dgn dia...lagi2 ngan cicit2 yg sangat keletah n notti....

so i convey this message to anak2... bila dgr jek balik kpg tok nek... kepala dorang terus ligat... 'ibu..boleh tak kita pegi Bukit merah lake town?' kata si kakak.. sambil disokong oleh imad... i said 'tak boleh2... ibu takdak duit, lagipun kita nak tgk tok nek kan... kesian tok nek.. tok nek sakit...'...
imad kata pulak.. 'ala ibu... ibu takde duit, abg ada duit.. kakak.. kita bwk duit raya laa...'

saya terkedu.... hamboih2... duit raya la ye... byk la korang punya duit raya.....

so jap lagi nak pack barang2.. anto baju ke dobi and off we go back to taiping...
tak sabo nak berkumpul adik beradik sume... hehehe...

No comments: