Monday, May 10, 2010

Mother's Day

Nothing much… takde spesel2 pun.. that’s us… mmg jarang nak celebrate2 nih…

But kakak gave me her masterpiece… handmade card, with the green ribbons.. mcm2 dia tulis… kot korang tgk n boleh baca… bacalah… tapi quote yg best… ‘kakak sayang ibu lebih banyak dari hanis, imad dan ayah’.. hehehe

Imad… he knew about the mother’s day.. tapi dia wish me on Friday… and said ‘cikgu kata, ada hari ibu… cikgu ada jual hadiah utk ibu tapi kat atas… abang tak boleh naik.. tak larat’… huhuhuhu.. statement nih sgt2 membuatkan saya bergenang air mata… bila type nih pun dah bergenang.. bila cerita kat my mum terus meleleh..... huhuhu...

My mother’s day sgt2 bless when my mum datang... kebetulan ada kenduri kawin di klang.. takde makna la mak nak datang sempena mother’s day kan… mmg our family nih takde nak celebrate2…. Biasa2 aje…

So when my parents are around.. skill memasak pun mencanak2 keluar… buat bubur doghiyan… kena repeat buat sbb buat sekali jek tak cukup.. hehe, mee goring, kuetiaw goring.. hehe.. itu aje la pun… dah tak makan kat umah sgt… asik dok ulang gi kenduri aje… so just masak light2 aje..

Tapi pagi tadi.. before gi ofis, manage buat nasi goring, dan siap2 kan b/fast utk mak n ayah.. barula saya gi keje.. alhamdulilah.. sampai tepat pada waktunya….

Mak n ayah still there at my house.. syera asked them to stay n send her to school.. imad lak request wan dia fetch him from school… hehe.. kesiann… dah lama tak bermanja ngan opah n wan… in fact this morning, imad takmo saya siapkan dia.. dia request suh opah siapkan dia… hehe… siap opah anto sampai kat kereta lagi….n topic pagi tadi with him while drove him to school… ‘ibu.. opah taknak duduk ngan kita ker??? Abang nak opah’…. Hehe…
Enjoy kakak nye mother’s day hand-made card…

inner of the card

Ibu i want to work hard for you ibu... daripada Insyirah yg comel. kepada Ibu yang cantik... Saya cinta kamu ibu.. untuk ibu saja...

Ibu.. terima kasih kerana melahirkan dan membesarkan. Ibu engkaulah ratu hatiku... I luv u marshita...
Insyirah luv ibu so much... saya nak ibu.. kalau ibu tiada siapa nak jaga kakak
Ibu.. maafkan kakak ye kerana dah buat banyak dosa pada Ibu.. ibu sebenarnya kakak sayangkan ibu lebih banyak daripada hanis, imad dan ayah. kakak sayangkan ibu...
i luv ibu so much, thank you very much ibu....
Selamat Hari Ibu... this card was nicely place on my bed... thanks kakak!!!

my lovely 'kakak'
my genius 'imad'
my cheeky n sweetie 'hanis'
I LOVE U ALL TILL BITS......

No comments: