Monday, May 17, 2010

Selamat hari Guru

Today both imad n kakak ada sambutan hari guru di sekolah...

kakak wants me to make the fried noodle for her to bring to school... imad tak request apa2 la pulak.. n i'm not sure whether ada makan2 or not kat sekolah dia... sbb takde apa2 surat pun...

yesterday, we went out and bought the gifts... its all from their pocket money... at first i just asked kakak to give to her class teacher... tapi dah bendanya murah.. i asked her to choose for five teachers, and imad... better gave all his 10 teachers... mmg semua menolong and take care of him... termasukla PPM...

talking about PPM, last week, one week straight takde PPM yang menunggu student seperti biasa...on thursday, masa hantar imad ker kelas, one of the teacher told me that one of the PPM is on MC... while the other two have to take care one or two special students yang can't manage to clean themselves after doing the 'business'... ok i understand.. and i more understand when they are strict during the interview on the toilet train...that is the most important thing and rules that they have to follow.. if tak strict.. ini la jadinya... n somehow.. they have this 3 months trial for all the students...
bukan senang jadi PPM nih... byk jasa dan pengorbanan dorang... bygkan.. nak kena clean up anak orang, dah la tuh dah besar lak tuh... with all the macam2 kerenah lagi... haiii...

semalam masa balut all the gifts.. imad was playing with the scissors and cut all the unwanted papers in a plastic bag...me asked him.. 'nak buat apa'.. dia kata nak bagi cikgu... i said.. mcm sampah jek... mana boleh bagi cikgu sampah... dia kata..ini bukan sampah.. ini kertas... hehehe..
i said to him, if abang bagi kertas nih... nanti cikgu tak suka abang, cikgu sume taknak tolong abang, tak nak bwk abang gi kantin, tak nak tolong abang naik tangga... terus dia stop cutting and throw away all those papers and scissors... hehehe.. senang jek nak phsyco dia...

and yesterday.. pagi2 lagi rezeki dah murah... jiran sebelah (makcik nah) bagi nasi lemak, lauk sotong, rendang daging, rendang kerang, sambal paru, telur mata (siap ada telur mata tuhhh), nasi impit, kuah kacang, lontong... wahhh byk betul.. dia ckp..'tak yah eta masak tgh hari'.. hehehe.. bukan setakat tgh hari jek cik nah... esok lusa pun tak yah masak.. byk benar lauknya...
tapi budak2 mana la nak makan sgt kan pedas2 nih.. so for dinner, me masak mee sup aje... licinnnn.. hehehehe

saturday nite lak.. because of tak jadi nak buat makan2 for MIL.. maka saya join gang2 ex-colleague lepak di seri rampai... kira gathering la kot.. with the families sume... hehe... eventho tak ramai yg turn up.. but we have fun... n... the char kue tiow sgt sedapss.. rasa nak order lagi.. hehehe....

that is all about the weekend...

No comments: