Tuesday, June 15, 2010

Duchenne Muscular Dystrophy

Semalam saya terbaca di Utusan Malaysia...
Pasangan Pasrah 3 anak menghidap penyakit Misteri.....

I read on and on... and suddenly my tears came down, mula2 hanya airmata... lama2 dah jadi teresak2...luckily it was only me in the room.... imad and mr. ayah were at the living room watching worldcup....

I'm touched, I'm sad, I'm depress, I'm scared and I am very symphaty with the family.... its not one but three and coming to four... how they handle it, how they manage ONLY ALLAH yang tahu....tapi yang sedihnya kenapa la penyakit nih dipanggil penyakit misteri wahai penulis... ini bukan penyakit misteri... dah ramai pun pesakitnya.. cumanya semua jadi kes terpencil, kes terpinggir.. mcm keluarga di Besut tuh...

and being me... rasa tak sampai hati dan tak sanggup nak tengok imad dalam keadaan begitu... haii ya ALLAH.. tabahkan la hati dan perasaan hamba2 MU ini....kuatkanla semangat kami, permudahkanlah perjalanan hidup kami dan tetapkan lah iman kami... amin.....

after dah sok sek2 sorang2 dalam bilik... i went out and get mr. ayah... i showed him... he also read on and on... and after that he just kept quiet... i asked him.... 'bang.... nanti imad jadi mcm tu ker?'.... he answered me 'nak buat mcm mana bu.. tapi Insya ALLAH kita usaha la sebaik mungkin'....

Deep inside me... i pray hard that imad takkan jadi mcm tuh... kalau pun dia menderita dgn DMD nih, i tak sanggup nak tgk dia jadi tak upaya, dengan badan hanya tinggal kulit dan tulang, eventho sympthom kaki dan tgn mengecil tuh dah nampak.... huhuhu

Insya ALLAH imad.. ibu will do the best for you with all the kederat yang ibu ada, itu janji ibu...

No comments: