Thursday, June 24, 2010

Visit to the zoo

Insya allah this coming saturday, 27/6 imad ada visit to the zoo.. anjuran kiwanis and persatuan penyakit jarang jumpa (ppjjm) or malaysia rare disease society (mrds)

Actually this is the first time for me to meet up with those people... before this ada AGM, tapi saya tak dapat pergi, kena balik kampung... but i just put my name in for the visit sebagai pemula cara untuk saya mengenali dengan lebih dekat orang2 Kiwanis and PPJJ...

segan jugak tapi demi imad...join aje lah.. ikutkan dah bape kali kami ke zoo, tapi untuk mengenali orang2 yang senasib dengan lebih rapat... maka langkah ini perlu... actually on that day, jiran selang sebuah rumah ada kenduri kawin... tak pe la kot datang lambat sikit... nanti mlm sebelum tu kena pi jumpa la tuan rumah...

its free and imad can bring along his sibling.. so imad will be accompany by me, kakak and hanis.... we have to wear red shirt... ooooo i like red... hehe

cite pasal red pulak, semalam saya gagahkan diri drive ke Jln TAR... cari kain utk baju raya puteri2 saya... nak buat dua pasang and of course.. mesti ada red.. haha...(thn nih ibunya cuba utk tidak berbaju raya, hmm boleh percaya ker???)

balik tuh tunjuk kat kakak..she loves it so much... n sadly imad tanya... 'ibu mana abang punya'... kenala explain.. abang punya nanti ibu beli nak dekat raya... sbb abang punya ibu beli yg dah siap aje...
dia diam aje....
mr. ayah balik lambat lately.. so the kids went to bed without story telling by mr. ayah.....kalau tgk luaran, they don't mind actually.. tapi i know they miss mr. ayah... coz pagi tadi... bangun2 tido aje, imad terus gi kat tingkap bilik dia n tgk keluar... n said to me... 'ibu... ayah dah pegi keje eh... ayah tak kejut abang pun'... huhuhu.. masa nih bergenang airmata saya... rindu betul dia pada ayah dia....
masa call mr. ayah n told him pun, dah meleleh airmata saya.. huhu... mcm mana la kalau mr. ayah kena outstation lama2 lagi... huhuhu... jenuh la saya nak explain....

No comments: