Tuesday, July 27, 2010

sekolah

tadi masa hantar imad ke sekolah, saya bersembang2 dgn one of the PPM...
pada saya dia memang sepenuh jiwa raga jadi PPM nih, maknanya ada kesungguhan nak tau, amik tau and responsible in her duty....

actually last saturday ada seminar ibu bapa dan guru2 pendidikan khas di sekolah sungai buloh.. saya betul2 terlupa... sgt2 terlupa.. jadi dia bersembang dengan saya mengenai seminar tuh...
dia kata kebetulan dah ada doktor.. dia bertanyakan penyakit imad...
sebak hati saya bila ada orang yg ambil berat tentang imad...
dia kata... 'baru saya tau, danish tak boleh naik tangga bukan sbb dia tak nak naik betul2 ye kak.. tapi sbb dia makin lama, makin lemah, doktor tu kata, mula2 kaki, lepas tu tgn, n last jantung dan paru2 ye kak.. life spam dia pun tak lama ye kak'.. huhuhu... apa yg nak dikata oleh saya lagi.. takkan setiap kali berjumpa org yg bertanyakan tentang imad, saya nak ckp segala yg belum tentu akan kita hadapi kannn....

saya iyakan aje.. n dia sambung.. 'saya dah minta cikgu yus (penyelaras PK) ckp ngan GB, biar danish masuk ikut gate utama.. tak payah naik tangga.. kesian kat dia...
saya diam aje.. hopefully apa yg dorang rancangkan mendapat kerjasama la...
bukan senang nak fahamkan orang dengan masalah kita.. bila kita dpt keistimewaan.. dorang pun nak the same things for their children.. penyudahnya... dgn kita2 pun tak dapat.. itu lah yg sebenarnya terjadi dulu kat sekolah tuh...

itu yg nadhirah tuh kata... 'itulah kan kak.. tak sangka teruk juga penyakit danish nih.. , w/pun tak larat naik tangga.. tapi dia tak pernah merungut... aktif aje dlm kelas, jadi siapa la yang sangka'...

hmmm terima kasih la nadhirah.. atas keprihatinan..

for abang... You are such a brave boy... darling.....

Monday, July 26, 2010

gambar org dpt hadiah.. hehe

ENJOYSSSSSS
(harap maaf kualiti gambar tidak memberangsangkan... ibu terlupa bwk camera.. huhu)
budak domok takmau sikat rambut...

besdei cake

kakak yg over...

singing happy birthday

nyanyi lagi...

blow the candle

aik... ada lagi satu...

cake cutting.. yg nampak tgn tuh.. si ara tecit

makan time... we just had pizza, satay n burger... sbb birthday girl tak kisah.. yg penting kena ada cake.. hehehehe

birthday girl with the birthday gift... she chose herself...

tgk la aksinya.. maen malam2 nih...

abg pun dpt tempiasnya... sgt la happy.... n we all pun happy sbb dpt tunaikan hajat dia... yelah dia tak leh mengayuh.. at least with this big bike.. dia leh la sama2 racing ngan kakak n adik...

kakak pun dpt jugak... scooter

tgk.. kakak yg over...


HAPPY BIRTHDAY MY LITTLE DARLING NURDAMYA IRHANIS

today is hanis's birthday..... Semoga sayang ibu nih menjadi anak yang solehah, berjaya di dunia dan akhirat. Semoga anak ibu menjadi anak dan adik yang penyayang yang mengambil berat tentang keluarga... ameen...

bought her a bicycle as she wished for and did the small celebration in advance at nenek's house coz today ibu kena balik lambat from work.

she was soo happy... later nanti i upload gambar dorang eh...

Thursday, July 8, 2010

My GIRL

semalam sembang2 ngan kakak.. i planned nak potong rambut dia.. n kebetulan pulak dia sembang2 pasal fesyen2 rambut kengkawan dia... begitu begini... hehehe... i told her that her hair is wavy.. so tak leh la buat stail yg cam kawan dia tuh.. coz her fren's hair is a straight hair...nanti tak lawa... so she said...'takpe la ibu.. kita trim jek la ibu'... amboiii trim... mana belajar trim2 nih eh.. ibu tak sebut pun... hehe

n later at night semalam, i told her, 'kakak, nanti kakak makan sorang tau, ibu takmo makan malam dah.. ibu nak diet, ibu dah gemuk'... she reply 'mana ada ibu gemuk, ibu nih tak gemuk tak kurus, ibu sederhana.. okla tu ibu'... wakakakakakaka.. ibu sederhana okayy.... so ely n kay.. ahkak sederhana aje... ahkak tak yah diet la wehh.. hahaha.. tapi kena diet gak.. isk isk... sbb sume org kata.. sapa2 jek keje kat 'company baru' nih... badan mesti naik punya.. sbb selalu makan free.. huhuhuhu

saya rasa cam anak dara sunti saya dah besar la.. dah matured... dah boleh memahami saya seadanya... huhu... mmg best jalan2 ngan dia.. we always find ways n time to go out together.. berdua aje... nak2 pulak dua2 kaki makan n we share the same fav. food... mmg she is the best companion la kalau nak shopping and eating... best2!!!

i love u kakak!!! imad n hanis too!!!!

Wednesday, July 7, 2010

morning talk

Ibu : abang.. abang kena breakfast tau pagi2… tak boleh tak b/fast
Imad : b/fast milk eh ibu…
Ibu : tak kisah la, milk ker, honey star ker, milo ker, roti ker... tapi kena breakfast.. sbb kalau abg tak b/fast, nanti abg tak kuat.. nanti abg mengantuk kat kelas
Imad : nanti kaki abg kuat eh ibu, boleh lari2 main bola ngan aqil eh ibu...
Ibu : yee (dlm hati dah sebak dahh)
Imad : tapi ibu.. abg dah makan dah ubat pil tuh.. kaki abg tak kuat pun…
Ibu : hmm takpe la nanti kaki abg kuat la, abg kena rajin makan ubat, solat, doa pada ALLAH...
Terus bergenang airmata... haiihhhhhhhh

Yes.. imad dah start on steroid... usually i bagi dia waktu malam.. dia kena amik 2 n 1/2 pills at one time for 10 days.. selalunya i hancurkan la pill tuh.. sbb dia tak leh nak telan, n campurkan dengan air manis... so far boleh la diterima dek tekak dia...
dulu ya amat susah nak bagi dia ubat... la nih kadang2 dia yg remindkan kita... nak bagi kuat katanya... haii... sebak lagi... oklahhhh

Monday, July 5, 2010

Kids don’t lie

Scene 1 (dlm kereta after kelas taekwando kakak)
Hanis : ibu.. ibu.. tadi hanis jumpa kawan kakak...
Ibu : kawan kakak yg mana?
Hanis : kawan kakak yg itam tuh....
Ibu : wakakakakakaka (laughing like hell until kakak tertanya2)
Nak jadi cerita..mmg kawan kakak tuh gelap la sket… haha.. n tak sangka hanis recognize her sbb sekali jek jumpa masa kt besdei party… sib baik la budak tuh tak dengar.. kalau tak haru…..

Hanis now nih, sgt2 la talkative n aktif… hehe.. mlm2 selalu I bacakan dia buku Fat Cat and the Mat… bila dah ulang2 dia dah dpt tangkap.. n always say ‘this is fat cat… hanis fat girl’.. hehehehehe..
Mana la tak fat girl… mkn tido, mkn tido…. Dlm keta balik kpg ari tuh, bising nak mkn twisties.. dah selesai sebungkus twisties… tgk2 dia dah tertido… peh tu bgn kata nak coklat pulak… dah bagi coklat… I toleh lagi sekali dah tertido balik.. hehehe… comel sgt… ngan mulut comot…

Kang dia nampak kucing.. dia sergah2 kucing tuh.. lari la kucing tu kan… selamba jek dia ckp…’haaa tau takuttt’… adoyaiii… ari tuh makan kat one restoran nih.. dia dok sedap hirup sup… sambil waiter tu anto makanan la… dia ckp ‘hmmm sedap sup nih, pandai abg masak’… tergelak2 budak waiter tuh… hihihihihi..
Dia penawar duka lara saya….

Scene 2 (lepas maghrib kat umah)
Imad turun dari van atuk.. with his new bicycle... atuk bought him a new bicycle.. tapi sayang atuk tak tau agaknya yang imad tak boleh mengayuh… tak punya kekuatan untuk mengayuh…. Walaupun dia cuba dengan gigih, masih juga sukar untuk dia mengayuh.. nak2 pulak basikal tuh tinggi la sket… selalu dia naik basikal budak 2 3 tahun tu jek… push pakai kaki… seeing him sooo happy with his bicycle, n seeing him trying soo hard utk mengayuh.. buat saya rasa sayu… rasa hiba… huhuhu… n seeing my FIL n my MIL, tried to make him happy (jauh dorang belikan imad basikal tuh)… saya rasa terharu and bersalah di atas sebab2 tertentu…’maaf kan eta ye bah, eta tak berniat nak membebankan.. tapi eta dah tak terdaya bah…. Untuk bersabar kesekian kalinya…

Yg bergelak suka semestilah hanis n kakak… mmg plan nak belikan dorang basikal.. tapi mr. Ayah busy sesgt2 dgn hal dia sampai takde masa utk kami.. maka plan hanya tinggal plan... w/pun imad tak pandai naik basikal, dia jaga basikal dia… kalau kakak naik ganas2 habis kena jerit dgn dia… lagi pening ibu dibuatnya…
Hanis lak.. mmg tak sampai la kaki lagikan.. tapi nak naik jugak.. budak brutal sorang nih, bila kakak tolak, takut pulak siap ckp… ‘kakak .. jgn bagi hanid jatuh, nanti hanis tumbuk sampai mati’…..adusssss….

N I saw imad also had new small car… tanya dia sapa beli..dia jwb.. ‘atuk’… bila ckp n membebel kat dia kenapa minta2 pada atuk.. dia marah2 n membebel...

Imad : bukan abang yang nak... atuk yg belikan...
Ibu : kalau abang tak mintak, atuk tak beli la... ini mesti abang mintak.. atuk belila.. itu pasal ibu ckp tak mo mintak2 ngan atuk....
Imad : sapa suruh atuk parking kat dpn kedai mainan tuh... abang nampak.. abang nak laa.....
Ibu : pulakkkk... adohaiiiiiii
Another penawar duka lara saya.....

Scene 3 (dlm rumah tgh basuh pinggan)
Kakak : ibu… kalau ibu balik kpg.. kakak nak ikut...
Ibu : tak payah la... kakak duduk ngan ayah, kakak kan ada taekwando...
Kakak : takmo la ibu... kakak takmo duduk ngan ayah....
Ibu : habis kakak nak ponteng kelas taekwando?
Kakak : takde la... kakak nak ikut ibu....
Ibu : ibu kan garang, selalu marah2 kakak, suruh kakak buat homework, suruh kakak buat kerja....
Kakak : ibu garang tapi baik.. ibu nak kakak berjaya, kakak sayang ibu....
Huhuhuhu another penawar duka lara saya.....

Below gambar imad with his new bicycle… n also kakak helping him around….


at the restaurant... kusyuk tgk magazine keta... orang sibuk tgk tv... dia sibuk calling2 'bos' dia... main sorang2 at 12 am... hehehe

Ya ALLAH….berilah saya kekuatan dalam menghadapi segala dugaanMU Ya ALLAH… permudahkan lah perjalanan hidup kami… amennn….

Friday, July 2, 2010

down

nak luahkan macam mana ye...
saat ini saya rasa sedih, menyampah, benci, segala2nya laa...
masih bolehkah saya bersabar...
masih perlukah saya bersabar....
masih ideal kah saya bersabar...
jawapan itu hanya ada pada saya.. ye saya tahu...
buntu.......................................