Wednesday, July 7, 2010

morning talk

Ibu : abang.. abang kena breakfast tau pagi2… tak boleh tak b/fast
Imad : b/fast milk eh ibu…
Ibu : tak kisah la, milk ker, honey star ker, milo ker, roti ker... tapi kena breakfast.. sbb kalau abg tak b/fast, nanti abg tak kuat.. nanti abg mengantuk kat kelas
Imad : nanti kaki abg kuat eh ibu, boleh lari2 main bola ngan aqil eh ibu...
Ibu : yee (dlm hati dah sebak dahh)
Imad : tapi ibu.. abg dah makan dah ubat pil tuh.. kaki abg tak kuat pun…
Ibu : hmm takpe la nanti kaki abg kuat la, abg kena rajin makan ubat, solat, doa pada ALLAH...
Terus bergenang airmata... haiihhhhhhhh

Yes.. imad dah start on steroid... usually i bagi dia waktu malam.. dia kena amik 2 n 1/2 pills at one time for 10 days.. selalunya i hancurkan la pill tuh.. sbb dia tak leh nak telan, n campurkan dengan air manis... so far boleh la diterima dek tekak dia...
dulu ya amat susah nak bagi dia ubat... la nih kadang2 dia yg remindkan kita... nak bagi kuat katanya... haii... sebak lagi... oklahhhh

2 comments:

A.I said...

alahai...steroid? aku dah merasa dah dulu. huhuhu...rasa badan tak best tau. asyik kejang je. nk ckp pon payah, cam org strok. huhuhu..syian Imad.

Tp auntie tau, imad budak kuat! be strong ye cayunk...

Eta said...

thanks ai... same goes to you... jgn kaber2 sgt...