Tuesday, July 27, 2010

sekolah

tadi masa hantar imad ke sekolah, saya bersembang2 dgn one of the PPM...
pada saya dia memang sepenuh jiwa raga jadi PPM nih, maknanya ada kesungguhan nak tau, amik tau and responsible in her duty....

actually last saturday ada seminar ibu bapa dan guru2 pendidikan khas di sekolah sungai buloh.. saya betul2 terlupa... sgt2 terlupa.. jadi dia bersembang dengan saya mengenai seminar tuh...
dia kata kebetulan dah ada doktor.. dia bertanyakan penyakit imad...
sebak hati saya bila ada orang yg ambil berat tentang imad...
dia kata... 'baru saya tau, danish tak boleh naik tangga bukan sbb dia tak nak naik betul2 ye kak.. tapi sbb dia makin lama, makin lemah, doktor tu kata, mula2 kaki, lepas tu tgn, n last jantung dan paru2 ye kak.. life spam dia pun tak lama ye kak'.. huhuhu... apa yg nak dikata oleh saya lagi.. takkan setiap kali berjumpa org yg bertanyakan tentang imad, saya nak ckp segala yg belum tentu akan kita hadapi kannn....

saya iyakan aje.. n dia sambung.. 'saya dah minta cikgu yus (penyelaras PK) ckp ngan GB, biar danish masuk ikut gate utama.. tak payah naik tangga.. kesian kat dia...
saya diam aje.. hopefully apa yg dorang rancangkan mendapat kerjasama la...
bukan senang nak fahamkan orang dengan masalah kita.. bila kita dpt keistimewaan.. dorang pun nak the same things for their children.. penyudahnya... dgn kita2 pun tak dapat.. itu lah yg sebenarnya terjadi dulu kat sekolah tuh...

itu yg nadhirah tuh kata... 'itulah kan kak.. tak sangka teruk juga penyakit danish nih.. , w/pun tak larat naik tangga.. tapi dia tak pernah merungut... aktif aje dlm kelas, jadi siapa la yang sangka'...

hmmm terima kasih la nadhirah.. atas keprihatinan..

for abang... You are such a brave boy... darling.....

1 comment:

A.I said...

:( Alahai...
Takpe, auntie tau abg Imad kuat! abg imad kuat semangat kan sayang...