Thursday, August 26, 2010

alhamdulilahhhh

alhamdulilahhh rezeki di bulan ramadhan mulia....
dikala kawan2 di opis mendapat durian runtuh, saya hanya boleh tumpang sengih jek la kannn, sbb baru kerja, confirm pun belum... probation period 6 bulan ye....
tapi balik semalam tgk ada surat dari lhdn... alhamdulilah syukur... dpt refund yg kedua... rezeki di bulan ramadhan mulia... walaupun idakler berpuluh ribu mcm yg kengkawan dpt... tapi legalah jugak utk beraya nih....
mula la verangans nak tambah koleksi barangan anak2 nih... ini la yg payahnya kalau tempat kerja kat shopping complex... aduaiiiiiii...

Friday, August 20, 2010

Budak rajin




alhamdulilahhh..... rajin anak ibu... hehe
aktiviti hanis at 11pm... masa nih kakak n abang dah tido....disbbkan kerajinan dia... ibu pun kenala jugak rajin melipat mlm semalam....
love u adik...muah muah muah... hehe

Tuesday, August 17, 2010

alhamdulilah

alhamdulilah... imad dah dpt special pass utk masuk kawasan sekolah... so pagi2 tadi saya dengan vangganyerrr drive masuk ke dalam sket lagi jek nak park dpn kelas dia.. hahaha.. melampau la kan...
park aje kat keta cikgu cikgi... peh tu jalan.. tak ler jalan jauh sgt...

semalam first day imad puasa kat sekolah.. imad posa separuh hari jek so far.. so semalam risau pulak la dia lapo.. so saya bekalkan dia big apple donut n air... mula dia takmo bwk.. tapi bila mr. ayah insist.. dia bwk la jugak.. tapi dlm keadaan cuak... hehehehe.. mmg cuak la kann... mmg takdenye dia makan... mcm tu la jugak waktu balik kata mil.... tapi elok sampai umah... 'nenek abg nak fries, abg lapar!!!' hmmmm sabo jek la...

nak mengejutkan sahur pun jenuh... tapi dah dia puasa separuh hari kira ok la tuh... ingat nak latih dia buka lambat2 sket... kot boleh.. weekend jek la.. so NO jalan2 cuci mata or jalan2 tapau makanan on weekend sbb takut imad letih... boleh excuse tue??? hehehehe

last saturday dia puasa separuh hari... nak berbuka tuh, dia request sup ekor... heheheh itu baru separuh hari.. kot sehari.. ntah apa dia request... so sebagai ibu mithali... maknya nih order jek la kat kedai tomyam depan umah nenek tuh ha... abis cite....
umah mil nih sgt strategik... ada param, ada gerai tomyam.. so bab2 makanan nih adalah no problemo....org jual bunga api pun ada... hanis dah dua tiga hari dok mintak.. bunga api... bunga api... sib baik semalam ujan... ada la reason kannn... ari nih apa pulak nak bagi reason ntah....

esok imad ada appt neuro kat hukm... saya telah mendesak mr. ayah utk pergi... biar dia belajar to explain on imad... bukannya kena explain detail sgt pun... hopefully things go smoothly la for imad....ameenn....

Monday, August 16, 2010

BILA IBU DEMAM/TAK SIHAT

anak2 bersuka ria w/pun di tgh hari buta
di waktu malam pun sama

posing lagi...

kain2 dlm bakul nih baju bajan ayah n ibu... so dorang tak lipat sbb beso bonar...

inilah hasil penat jerih anak2 ibu... thank you sume!!! tolong ibu lipat kain yg seminggu tak berlipat.... kakak the chief leader, hanis n imad lipat spender n handkerchief jekk.. hehehehe

Friday, August 13, 2010

Ramadhan

Ahlan Wasahlan Ya Ramadhan....

lama menyepi.. sbb tak sihat n sibuk sket... demam la pulak ye... baru demam sehari dua.. tunggang langgang rumah jadinya... sib baik ada anak2 yg rajin membantu.. hehehe.. later2 saya upload gambo eh... ada satu kejadian neh.. hehe.. ari nih tak bwk cable la pulak...

ari nih imad mula puasa.. tak tau la mcm mana... dia tak sekolah... demam dari hari isnin... itu yg mula puasa ari nih tuh.. ikutkan takmo la bagi dia puasa lagi.. dah dia nak puasa n tadi dia bgn sahur.. ikutkan jek la...

alhamdulilah so far, kakak ok aje bulan puasa nih... tak de la nak mengadu apa2 pun... dah biasa kot... hanis jek belum reti lagi.. nak train pun susah.. sbb masih attach giler ngan botolnya... aduiii...

update on imad... saya sudah pun cancel surgery with maksilofasial... tak larat nak ikut procedure for surgery tuh.. byk sgt... and furthermore.. imad tak de la mengadu sakit gigi ke apa lagi.. cumanya tak cantik la gigi dia dipandang mata... takpe la.. biar it goes naturally.. bak kata my bff's mom... 'kalau makcik... makcik biar it goes naturally... budak2 mmg mcm tuh, buat apa nak pening ngan segala procedure surgery'... hmmm betul jugak.. b4 surgery saya kena jumpa anaest clinic dulu, peh tu set for check up, which involve respitory and cardio... n neuro gak.. since imad on steroid (low dose), pun kena amik kira gak...ari tuh pun appt with respitory kena posponed coz imad demam.. takmo la bwk dia gi spital in that condition.. kesian dia kann...
saya dah inform nurse kat maksilo tuh.. nak dpt berckp ngan dr.. sgt2 la impossible kan.. tambah2 lagi on the phone.. unless pi dok tercangak kat sana.. bolehla kot.. itupun kalau dr. ada.... tapi maksilo tak come back lagi to me... appt with anaest clinic pun saya dah cancel... takpe la bang... ada la tu hikmahnya...

my plan.. if dia tak puasa, saya nak bwk dia gi dentist.. cabut dulu gigi yg mana teruk sgt... then 3-4 months later ker.. cabut lagi another gigi.. takpe.. saya rela berulang ke dentist... dari berulang ke hukm utk appt2 yg belum tentu date surgerynya... surgery nih pun nasib2 jek.. sbb dorang akan tgk kes berat2 dulu.. peh tu baru la boleh selit kita2 nih.. itu pun kadang dah nak GA pun kena cancel gak.. kata nurse tu la... saya nak refer ker private hospital.. tak mendapat restu dr. tuh pulak... adoiihh.. sbb penyakit imad la.. susah nak buat explanation pjg lebar nanti.. n bukan involve sorang dr... ramai dr. dari bhgn2 lain.. sooo kesudahannya.. tak payahlaa pening2 kann...

Ramadhan nih.. life mcm biasa gak.. cuma saya balik keje naik train jek la.. malas nak stress2 bwk keta.. lagipun bukan nak berkejar masak ker apa... sbb berbuka kat umah mentua... segalanya bereh... bwk perut n kederat jek... mengemas apa patut.. mmg tetiap tahun mcm gini... buka puasa ramai2... makanan pun dah ala2 buffet line kat hotel dah.. hehe.. lauk 5 6 macam, kuih 3 4 macam.. lum air yg 7 8 mcm lagi...hehehe.. tapi mmg meriah... sahur pun tapau jek yg belen2.. unless ada request utk masak.. baru la memasak waktu sahur...

ate... cemana nak diet?????? kelaut jugak la jadinya... bukan laut je lagi... tgh laut trusss.... hehehehehe...

cuma kali nih... mr. ayah tak dpt la nak berbuka bersama on weekdays sbb kojo... weekends jek la kot.. itupun kalau takde job... jimat la sket kan.. kalau idak tuh.. satu param tu dia leh borong.. hehehehe... which dia warisi dari abah dia... hahahaha (sowi abah...)

tak sabar nak tunggu minggu depan.. nak balik kpg.. berbuka ngan ma familia....hmmm bestnyerrrrr....

Thursday, August 5, 2010

BABY

semalam gi tailor... hantar kain utk buat baju kakak n hanis..
bwk imad sekali... byk ckp betul dia sekarang nih...
he keep on asking me, kenapa buat baju kakak n hanis aje, tak buat baju dia,
jenuh la explain why n why
pas tu dia kata dia nak exactly the same mcm kakak n hanis jugak..
saya iyekan jugak.. sampai tergelak2 tailor saya tuh...
tapi tang satu nih saya rasa nak pitam...
dia ckp... 'ibu.. ibu beranak la baby lagi.. abang nak baby'... huhuhuhu
lagi kuat tailor saya gelak.....
n dia sambung lagi.. 'abang nak ada kawan.. kakak ngan hanis dah boleh kawan.. abang nak jugak ada kawan... abang nak baby boy'... alahaiiiii
how i wish abang...

kesian imad... dia takde gang.. kalau balik t.intan jek baru ada gang...