Tuesday, August 17, 2010

alhamdulilah

alhamdulilah... imad dah dpt special pass utk masuk kawasan sekolah... so pagi2 tadi saya dengan vangganyerrr drive masuk ke dalam sket lagi jek nak park dpn kelas dia.. hahaha.. melampau la kan...
park aje kat keta cikgu cikgi... peh tu jalan.. tak ler jalan jauh sgt...

semalam first day imad puasa kat sekolah.. imad posa separuh hari jek so far.. so semalam risau pulak la dia lapo.. so saya bekalkan dia big apple donut n air... mula dia takmo bwk.. tapi bila mr. ayah insist.. dia bwk la jugak.. tapi dlm keadaan cuak... hehehehe.. mmg cuak la kann... mmg takdenye dia makan... mcm tu la jugak waktu balik kata mil.... tapi elok sampai umah... 'nenek abg nak fries, abg lapar!!!' hmmmm sabo jek la...

nak mengejutkan sahur pun jenuh... tapi dah dia puasa separuh hari kira ok la tuh... ingat nak latih dia buka lambat2 sket... kot boleh.. weekend jek la.. so NO jalan2 cuci mata or jalan2 tapau makanan on weekend sbb takut imad letih... boleh excuse tue??? hehehehe

last saturday dia puasa separuh hari... nak berbuka tuh, dia request sup ekor... heheheh itu baru separuh hari.. kot sehari.. ntah apa dia request... so sebagai ibu mithali... maknya nih order jek la kat kedai tomyam depan umah nenek tuh ha... abis cite....
umah mil nih sgt strategik... ada param, ada gerai tomyam.. so bab2 makanan nih adalah no problemo....org jual bunga api pun ada... hanis dah dua tiga hari dok mintak.. bunga api... bunga api... sib baik semalam ujan... ada la reason kannn... ari nih apa pulak nak bagi reason ntah....

esok imad ada appt neuro kat hukm... saya telah mendesak mr. ayah utk pergi... biar dia belajar to explain on imad... bukannya kena explain detail sgt pun... hopefully things go smoothly la for imad....ameenn....

No comments: