Friday, August 13, 2010

Ramadhan

Ahlan Wasahlan Ya Ramadhan....

lama menyepi.. sbb tak sihat n sibuk sket... demam la pulak ye... baru demam sehari dua.. tunggang langgang rumah jadinya... sib baik ada anak2 yg rajin membantu.. hehehe.. later2 saya upload gambo eh... ada satu kejadian neh.. hehe.. ari nih tak bwk cable la pulak...

ari nih imad mula puasa.. tak tau la mcm mana... dia tak sekolah... demam dari hari isnin... itu yg mula puasa ari nih tuh.. ikutkan takmo la bagi dia puasa lagi.. dah dia nak puasa n tadi dia bgn sahur.. ikutkan jek la...

alhamdulilah so far, kakak ok aje bulan puasa nih... tak de la nak mengadu apa2 pun... dah biasa kot... hanis jek belum reti lagi.. nak train pun susah.. sbb masih attach giler ngan botolnya... aduiii...

update on imad... saya sudah pun cancel surgery with maksilofasial... tak larat nak ikut procedure for surgery tuh.. byk sgt... and furthermore.. imad tak de la mengadu sakit gigi ke apa lagi.. cumanya tak cantik la gigi dia dipandang mata... takpe la.. biar it goes naturally.. bak kata my bff's mom... 'kalau makcik... makcik biar it goes naturally... budak2 mmg mcm tuh, buat apa nak pening ngan segala procedure surgery'... hmmm betul jugak.. b4 surgery saya kena jumpa anaest clinic dulu, peh tu set for check up, which involve respitory and cardio... n neuro gak.. since imad on steroid (low dose), pun kena amik kira gak...ari tuh pun appt with respitory kena posponed coz imad demam.. takmo la bwk dia gi spital in that condition.. kesian dia kann...
saya dah inform nurse kat maksilo tuh.. nak dpt berckp ngan dr.. sgt2 la impossible kan.. tambah2 lagi on the phone.. unless pi dok tercangak kat sana.. bolehla kot.. itupun kalau dr. ada.... tapi maksilo tak come back lagi to me... appt with anaest clinic pun saya dah cancel... takpe la bang... ada la tu hikmahnya...

my plan.. if dia tak puasa, saya nak bwk dia gi dentist.. cabut dulu gigi yg mana teruk sgt... then 3-4 months later ker.. cabut lagi another gigi.. takpe.. saya rela berulang ke dentist... dari berulang ke hukm utk appt2 yg belum tentu date surgerynya... surgery nih pun nasib2 jek.. sbb dorang akan tgk kes berat2 dulu.. peh tu baru la boleh selit kita2 nih.. itu pun kadang dah nak GA pun kena cancel gak.. kata nurse tu la... saya nak refer ker private hospital.. tak mendapat restu dr. tuh pulak... adoiihh.. sbb penyakit imad la.. susah nak buat explanation pjg lebar nanti.. n bukan involve sorang dr... ramai dr. dari bhgn2 lain.. sooo kesudahannya.. tak payahlaa pening2 kann...

Ramadhan nih.. life mcm biasa gak.. cuma saya balik keje naik train jek la.. malas nak stress2 bwk keta.. lagipun bukan nak berkejar masak ker apa... sbb berbuka kat umah mentua... segalanya bereh... bwk perut n kederat jek... mengemas apa patut.. mmg tetiap tahun mcm gini... buka puasa ramai2... makanan pun dah ala2 buffet line kat hotel dah.. hehe.. lauk 5 6 macam, kuih 3 4 macam.. lum air yg 7 8 mcm lagi...hehehe.. tapi mmg meriah... sahur pun tapau jek yg belen2.. unless ada request utk masak.. baru la memasak waktu sahur...

ate... cemana nak diet?????? kelaut jugak la jadinya... bukan laut je lagi... tgh laut trusss.... hehehehehe...

cuma kali nih... mr. ayah tak dpt la nak berbuka bersama on weekdays sbb kojo... weekends jek la kot.. itupun kalau takde job... jimat la sket kan.. kalau idak tuh.. satu param tu dia leh borong.. hehehehe... which dia warisi dari abah dia... hahahaha (sowi abah...)

tak sabar nak tunggu minggu depan.. nak balik kpg.. berbuka ngan ma familia....hmmm bestnyerrrrr....

1 comment:

A.I said...

wahhh..Imad pose. Angah pon pose gak. Badan halus, rupa dah kuning pon nk teruskan gak ;)

amboi kau..sronoknya bulan pose ni. sume dah terhidang. nikmat sungguh! aku nk merasa gitu bila blk umah mak kt melaka tu jelah. huhu