Monday, January 10, 2011

hangeeennnn

adusss.. fenat today... fenat minda, fenat badan... segalanya la...
dah la balik lambat... kul 9 baru sampai umah mil... tapau anak2 (hehehe).. balik dikerah ikut jadual n siapkan brg utk esok... jenguk 'pet' baru... sudah byk la pulak baja bajan yg dia taburkan... adussss... geram pun ada, sakit hati pun ada... anak 3 org pun terkangkang2 nak jaga.. lagi pulak nak berpet2... tapi apa boleh buat... kena paksa rela la jugak kann..

tak sampai hati tgk baja bajannya tuh... bersihkan la jugak.. geli mmg geli.. tapi apakan daya... mana ada org lain selain diri sendiri.. dulu boleh la eksyen... mr. ayah boleh take over... huhu

dah settle segala urusan pet.. masuk rumah anak2 tgh bersorak riang main 3 beradik.. padahal jarum jam dah kul 11pm.... adussss apalagi mengaum sore mak harimau... mintak mahap la ibu2 bapak2 ye... ada pulak sore harimau ditgh2 mlm yg hening... baru la menikus semua.... terus pejam mata rapat2 jgn sampai ibu nampak mata putih.... tak kira la bongsu tak bongsu, istimewa tak istimewa.. buat salah mmg dpt habuan la kannn....

dah make sure dorang tutup mata rapat2 barula nak kemaskan diri la konon... teringat la pulakkk, penyewa rumah kat shah alam dah 3 bulan tak bayo sewa... adusssss.. kena tepon, kena tepon... satu penyakit mamat nih... dia suka bayo 4 bulan sekali.. alasan sibuk... apa ingat saya nih tak sibuk....bila dah calling2, tau pulak dia.. amboiiiii sekali lagi alasan sibuk.. sampai bila kita mintak byr dua bulan sekli.. dia kata kalau mcm tuh.. sila la kerumah kutip duit sewa, sbb saya mmg sibuk tak sempat nak ke bank... adeeehhhhhh mmg dah hangin.. terus diam tak terkata apa... sbb saya tau.. kalau saya berkata2... lain pulak perkataan yg keluar nanti.. agaknya dia tau telinga saya dah kuar asap kot... terus aje setuju nak byr 2 bulan sekali... sambil iyakan terus letak tepon....

dah tempat mengadu jauh diperantauan n susah nak dihubungi melalui tepon makanya...... tepon la adik mengadu kat dia... terus dia pulak yg hangin... 'hang bagi no tepon mamat tuh, mai sini aku basuh dia... amboi skang nih sapa punya rumah'.. hehehe tak pasal2 dia pulak yg lagi hangin.... tak pe... kita tunggguuuuuu.. kalau tak de jugak... suruh blah aje la.... susah dpt penyewa sibuk sgt nih.....punya sibuk sampai bank pun tak nampak gamaknya....

unlike penyewa kat rumah di KL nih...... sgt bagus, sgt punctual... elok aje terpacak 3hb... terpacak la dia dpn rumah nak byr sewa... alhamdulilah.. tak pening kepala... jaga rumah akak elok2 ye dik.....

adusss... byknya la urusan.. itu belum lagi urusan kerja... yg bertimpa2 di thn baru nih... ngan task baru... org kata 'good eta.. very good for your development, go for it'....mak sengih jek la.. sambil kata...'at this age,i dont need any development... all i need is the peaceful mind... i dun wan to crack my head'... tapi apakan daya... saya mentimun...nak lawan doghiyan... mana boleh.. makanya.... telan aje laaaaaa.. huhu.. nak tolak mentah2 task baru tuh... kang pms takde bunga2 pulak... dahhhh tak dpt bonus kang... hehehe... boleh tak letak dlm pms..'my motto.. family first'...hehehehehe

oh ye.. this coming weekend dah nampak dah full schedulenya... another dentist appt for kakak n hanis, tuisyen kakak, kelas membaca imad (if teacher tu boleh help him la... kira trial class)... adusss.... mana la mak tak penat mental n fizikal....tu belum lagi list brg2 groc yg tersenarai tak terbeli2... oh ye... nak tkr nama geran rumah shah alam lagi... tak terhire2 la lagi lawyer...huhuhu.... nak jerit nak jerit.....

akhirnya nota utk mr. ayah... itu pun kalau dia pandai nak baca blog nih... mr. ayah bukan rajin pun......hehehe..

mr. ayah... bila saya boleh jadi housewife bergaji nih.....pelisssssssshhhh!!!!!!

haaa korang nak hapdet sgt kan... tgk mak dah teraddicted dahhhh.. huhu

2 comments:

Fazidah said...

Eta, I baca pun your blog pun rasa penat.... Take care, jangan hangeen sangat....

Eta said...

hehe.. tgh take things easy... bila dah lama tak kena tinggal.. inilah jadinya... hehe