Thursday, January 13, 2011

Imad

Tahun baru, sekolah lama, baju baru, kasut baru, beg baru n ada jugak kawan baru…..
Hehehe alhamdulilah imad cope well at school…
Bila teacher vinod saw him and greet him.. ‘Good morning Danish’… dia akan jawab.. ‘Morning’.. dulu.. dia wat dekkkk jek..hehehehe (he always said this to my ayah)

And he always eager to go to school next day coz of janji2 teacher2 kat PPKI… alhamdulilah.. he knew that he had PJ on Tuesday and Wednesday…

N recent progress… dah tau nak gi bookshop kat school.. hehehe.. coz when he opened his wallet inside the bag, dia tgk takdak duit… ada no phone ibu n ayah saja… actually duit belanja dia kami serahkan pada PPM… so last night he asked me… ‘ibu kenapa purse abg takde duit’?.. me asked him ‘kenapa abang nak duit… duit abang kan ibu bagi kat cikgu’… he answered me..’abang nak gi kedai buku, ada kawan2 abang pegi kedai buku’… me asked him..’abang nak beli apa??’ sambil senyum2 dia jawab ‘adalah… ‘..
Me tanya lagi…’kawan2 abg beli apa?’.. dia ckp..’dorang beli pemadam la, macam2 la…’ me said.. ‘ooo nak beli pemadam… tak payah lah bang.. pemadam abang kan baru lagi’.. trus dia jawab… ‘adalaa.. abang nak beli’…

So untuk tidak mengecewakan dia and for me ini pun satu peningkatan confidence level dia… makanya bagi la dia RM2… when he saw that.. dia kata..’alaaaa sikitnya..’… hamboih3x…. sikit la pulak.. tapi bila me kata not more than RM2… dia ok aje….
Tak tau la dia nak buat apa… hehehe.. we’ll see tonite….(yolah dah katanya sampai umah maghrib..huhu)…

No comments: